Categories: Καιρός

Καιρός: Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη την Πέμπτη- Δείτε πού θα «χτυπήσουν»

Share

Τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Άνεμοι με εντάσεις 5-7 μποφόρ στα πελάγη και Αυξημένες κατά τόπους συγκεντρώσεις σκόνης, αναμένονται αύριο Πέμπτη.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, παροδικές βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, με πιθανότητα λίγων σποραδικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τοπικού χαρακτήρα. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22, στην Ήπειρο από 6 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 20, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 9 έως 23 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 5-7 μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, περιορίζοντας τοπικά την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς.