Καιρός

Καιρός: Με βροχές και ισχυρές καταιγίδες μπαίνει ο Σεπτέμβριος

kairos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Πέμπτη (1/9/2016) καθώς έντονα καιρικά φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα κάνουν την έμφάνισή τους…

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), η πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου φέρνει μαζί του τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα φαινόμενα να είναι έντονα κατά τόπους.

 

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 αι στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στην Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (02/09) στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στο ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Το Σάββατο (03/09) στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (04/09) ο καιρός γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην Κρήτη και τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (05/09) και την Τρίτη (06/09) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Όλη η επικαιρότητα