Καιρός

Καιρός: Νέα κακοκαιρία από Τετάρτη με βροχές, καταιγίδες και χιόνια

«Με θυελλώδεις βοριάδες στα ανατολικά και νότια και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα μας» αναφέρει  Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Ακούστε το άρθρο

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες και χιόνια έρχεται από την Τετάρτη.

«Με θυελλώδεις βοριάδες στα ανατολικά και νότια και μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα μας» αναφέρει  Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας όμως θα μας απασχολεί από Τετάρτη μέχρι και Παρασκευή μεσημέρι περίπου. Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν την άνοιξη να επιστρέφει ξανά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αύριο θα είναι μια πολύ καλή ημέρα, η ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε αρκετές περιοχές και θα δούμε ξανά την θερμοκρασία να ανεβαίνει κοντά στους 17 με 18 βαθμούς» συνέχισε.

«Δε θα πρέπει να μας καθησυχάσει αυτή η εξέλιξη διότι από Τετάρτη και Πέμπτη έρχεται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης. Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα δώσει βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια όχι μόνο στα βουνά μας αλλά πολύ πιθανό και πιο χαμηλά προς τα βορειοδυτικά τμήματα.

»Οι άνεμοι από βόρειοι θα στραφούν και πάλι σε νότιους και θα ενισχυθούν. Η  θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και ο καιρός θα θυμίσει περισσότερο χειμώνα. Από Παρασκευή θα βελτιωθεί και πάλι ο καιρός και στη συνέχει θα έχουμε ένα πολύ καλό σαββατοκύριακο με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες», δήλωσε.

Η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 έως 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φθάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ.

Σταδιακά στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Πέμπτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Όλη η επικαιρότητα