Καιρός

Καιρός: Πέφτουν οι άνεμοι και ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο

Ανεβαίνει ο υδράργυρος το Σάββατο
Ακούστε το άρθρο

Ηλιόλουστος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας το Σάββατο 21 Μαΐου σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία σε άνοδο, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 3 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 7 έως 30, στην Ήπειρο από 8 έως 29, στη Θεσσαλία από 8 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 27, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο, σε προοδευτική εξασθένηση, θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ έως το μεσημέρι και περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.

Όλη η επικαιρότητα