Categories: Καιρός

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές

Share

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού αναμένεται σήμερα, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022, αναμένονται βροχές στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τις Σποράδες, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, την Εύβοια, τη Δυτική Στερεά, τη Πελοπόννησο, την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται να εξασθενήσουν στη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 10-11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15-16, στην Ήπειρο από 2 έως 15-16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 13-14, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 15-17 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο στα 5-6 μποφόρ από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο στα 6-7 και τοπικά στο Βόρειο Ιόνιο έως 8 μποφόρ από ανατολικές/βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται μέχρι το μεσημέρι κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στα θαλάσσια – παραθαλάσσια έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 και στη δυτική Μακεδονία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο πιθανώς πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά τοπικά έως 6 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες.
Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς βορειοανατολικούς. Στα Δωδεκάνησα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς μέχρι το μεσημέρι να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.