Ηλεία

Κακοκαιρία: Aγκινάρα – Κεραία – Μούτελη μπροστά σε κίνδυνο πλημμυρών

Το μοναδικό αντλητικό συγκρότημα που δούλευε έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με τα συνεργεία του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, να έχουν ξεκινήσει άμεσα εργασίες για την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης, ώστε να αποτραπούν περιπτώσεις πλημμυρών
Ακούστε το άρθρο

Με τον φόβο των πλημμυρών βρίσκονται από χθες το πρωί, οι κάτοικοι των περιοχών της Αγκινάρας, της Κεραίας και της Μούτελης, εξαιτίας ενός σοβαρού προβλήματος που δημιουργήθηκε στο αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο που βρίσκεται στη Μούτελη.

Το μοναδικό αντλητικό συγκρότημα που δούλευε έχει τεθεί εκτός λειτουργίας με τα συνεργεία του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, να έχουν ξεκινήσει άμεσα εργασίες για την αποκατάσταση της σοβαρής βλάβης, ώστε να αποτραπούν περιπτώσεις πλημμυρών. Χθες το πρωί, το κανάλι που «διατρέχει» τις παραπάνω περιοχές, είχε φουσκώσει επικίνδυνα με ορατό τον κίνδυνο τα νερά να «ξεφύγουν» σε χωράφια και καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής. «Τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλές βροχοπτώσεις και ειδικά η Τετάρτη ήταν πολύ δύσκολη, αφού και το νερό ήταν έντονο και οι ώρες βροχής πολλές, ενώ υπήρξαν και αρκετές διακοπές ηλεκτροδότησης που επέτειναν τα προβλήματα. Σε γενικές γραμμές δεν παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα, ενώ στα σημεία που πραγματοποιήθηκαν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άριστα. Όπως έχει πολλάκις αναφερθεί το δίκτυο είναι τεράστιο και οι οικονομικοί πόροι περιορισμένοι. Ότι έχει επιτευχθεί οφείλεται στην άριστη συνεργασία και στήριξη, κυρίως της Περιφέρειας και των Δήμων», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος.

Στα όριά του ήταν χθες το κανάλι που διέρχεται από τις περιοχές Αγκινάρας, Κεραίας και Μούτελης
Μια σοβαρή βλάβη έχει θέσει εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στην περιοχή της Μούτελης

Προσπάθειες αποκατάστασης

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, για τη βλάβη που έχει προκύψει στο αντλιοστάσιο της Μούτελης, επεσήμανε ότι: «Δυστυχώς η έντονη κακοκαιρία έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στο στραγγιστικό αντλιοστάσιο της Μούτελης, αφού το μοναδικό αντλητικό συγκρότημα που δούλευε τέθηκε εκτός λειτουργίας. Σκοπός είναι η άμεση αποκατάσταση του προβλήματος προκειμένου να προλάβουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για άλλη μια φορά να τονίσω ότι σκοπός όλων των εμπλεκομένων φορέων θα πρέπει να είναι η πρόληψη των προβλημάτων και όχι η θεραπεία τους».

Όλη η επικαιρότητα