Ελλάδα

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Νέα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 20 εκατ. ευρώ στην Βόρεια Εύβοια

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε νέα έκτακτη χρηματοδότηση για τη Βόρεια Εύβοια
Ακούστε το άρθρο

Στην πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια που από χθες (09.10.2021) πλήττεται από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έφερε η κακοκαιρία «Αθηνά» μετέβησαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, από την Αγία Άννα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος, ανακοίνωσε νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια, ενώ σημείωσε ότι τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται.

«Από την πρώτη στιγμή, με εντολή Πρωθυπουργού, βρεθήκαμε στη Β. Εύβοια και στο πεδίο με το δήμαρχο, αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες που άμεσα προχωρούν σε καθαρισμούς και τις πρώτες αποκαταστάσεις. Η στήριξη του κράτους -φυσικά- και θα συνεχιστεί για να καλυφθούν οι οποίες νέες ανάγκες, ενώ τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα συνεχίζονται», δήλωσε νωρίτερα ο κ. Τριαντόπουλος από τα Βασιλικά και το Ψαροπούλι.

Στη Βόρεια Εύβοια βρίσκεται και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σίμος Κεδίκογλου.

Τεράστιες καταστροφές

Οι έντονες βροχοπτώσεις στις περιοχές της Αγίας Άννας, του Αχλαδιού και της Κοτσικιάς, όπως και σε άλλα χωριά της Βόρειας Εύβοιας, άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές, καθώς χείμαρροι πλημμύρισαν, έγιναν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο, ενώ οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Μετά την καταστροφική φωτιά του Αυγούστου, η οποία αφάνισε δάσος και καλλιέργειες, όπως ήταν αναμενόμενο ακολούθησαν οι πλημμύρες.

«Η πολιτεία πρέπει επιτέλους να λάβει σοβαρά μέτρα στήριξης και να προστατεύσει ό,τι οι κάτοικοι έσωσαν μόνοι τους», δηλώνουν φορείς της περιοχής.

«Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 100 άτομα από την Αγία Άννα μέχρι την Κοτσικιά», δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης. «Στις 4 το πρωί βγάλαμε ηλικιωμένο από σπίτι όπου το νερό έφτανε στο ένα μέτρο».

Όλη η επικαιρότητα