Categories: Ηλεία

Κακοκαιρία «Αθηνά»: «Βομβαρδισμένο τοπίο» τα χωριά του δήμου Ήλιδας (pics)

Share

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η παρατεταμένη βροχόπτωση από το βράδυ της Κυριακής μέχρι χθες το πρωί σε διάφορες περιοχές του δήμου Ήλιδας, κυρίως σε χωριά.

Από τα λασπόνερα και τις πέτρες που γέμισε ο δρόμος Χαβαρίου – Αγ. Ιωάννη αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά.

Στην Αμαλιάδα σοβαρές ζημιές υπέστη ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και υλικά του υπό κατασκευή νέου κτιρίου της Μονάδας Ημερήσιας Αιμοκάθαρσης «Ολύμπιον», στην περιοχή των ΕΠΑΛ της πόλης, στον δρόμο Αμαλιάδας – Σαβαλίων, με το νερό στο υπόγειο να φτάνει τα 2,5 μέτρα!

Στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, χθες τα ξημερώματα μεταξύ Σαβαλίων και Παλαιοχωρίου, έπεσε δέντρο και από καθαρή τύχη δεν διέρχονταν εκείνη την ώρα κάποιο αυτοκίνητο. Στο σημείο έφτασαν οχήματα της Π.Υ. Αμαλιάδας και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου για την απομάκρυνσή του από τον δρόμο.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στους αγροτικούς δρόμους που γέμισαν με χώματα και νερό από τα ρέματα, ενώ στην περιοχή του Κρυονερίου έγινε κατολίσθηση.

Κατολισθήσεις έγιναν και σε άλλα σημεία, ενώ οι περισσότεροι δρόμοι κυρίως στην περιοχή της Πηνείας θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο!

Από χθες το πρωί «επί ποδός» βρίσκεται η Πολιτική Προστασία του δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου.

«Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Από το πρωί κάνουμε ότι μπορούμε ώστε να απομακρύνουμε λάσπη και πέτρες από το οδικό δίκτυο, κυρίως το αγροτικό, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Παλεύουμε, διότι είναι και συνδημότες μας, που πρέπει να έχουν πρόσβαση στα ζώα  και στις περιουσίες τους.

Με δεδομένο ότι στα τέλη της εβδομάδας αναμένεται πιο δυνατό «κύμα» κακοκαιρίας και στην περιοχή μας, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Να περάσει γρήγορα όλο αυτό και άμεσα να προβούμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χριστοφόρου.

Οι ζημιές στο νέο κτίριο του «Ολύμπιον»

Τα ορμητικά νερά που έφταναν στις εγκαταστάσεις του νέου κτιρίου του θεραπευτηρίου «Ολύμπιον»,  άκουσε στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας ο φύλακας.

Μέσα σε λίγα λεπτά ο μεγάλος όγκος του νερού, είχε κατακλύσει τον υπόγειο χώρο. Μέχρι χθες το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας συνέχιζε την άντληση του νερού, ώστε να γίνει η εκτίμηση των ζημιών από τον μηχανικό της εταιρείας που βρίσκονταν με κλιμάκιο στο σημείο από τα ξημερώματα.

Εδώ και χρόνια η Μονάδα  λειτουργεί σε άλλο σημείο στην Αμαλιάδα και παράλληλα ετοιμάζονται οι νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Φώτης Παπαβασιλόπουλος εκπρόσωπος της «Ολυμπίον – Υπηρεσίες Υγείας» δήλωσε:

«Τα νερά ήρθαν μάλλον από κάποιο κανάλι που υπάρχει πίσω. Το νερό που έφτασε στις εγκαταστάσεις ήταν πολύ. Δεν μπορούσαν οι δύο αντλίες να ανταποκριθούν πλήρως, οι οποίες   ήταν σε λειτουργία στο υπόγειο έτσι κι αλλιώς για να βγάζουν το νερό.

Μετά έπεσε και το ρεύμα και 3 τα ξημερώματα ο θυρωρός που το είδε δεν μπορούσε να κατέβει στο υπόγειο.

Το νερό έφτανε στα 2,5 μέτρα περίπου. Στο υπόγειο έχουμε όλον τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό και πολλά υλικά για την κατασκευή της μονάδας».

Ο κ. Παπαβασιλόπουλος αναφερόμενος στις νέες εγκαταστάσεις είπε ότι οι εργασίες θα συνεχιστούν απρόσκοπτα εντός του χρονοδιαγράμματος, ώστε να εξυπηρετούνται οι αυξημένες ανάγκες, που έχουν διαπιστωθεί στην Ηλεία:

«Φτιάξαμε ένα σύγχρονο κτίριο με πολύ περισσότερα μηχανήματα και κλίνες, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ περισσότερους ασθενείς.

Διότι και φέτος στα ξενοδοχεία της περιοχής ήρθαν αρκετοί συνάνθρωποί μας και ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσαμε να τους εξυπηρετήσουμε.

Το συγκρότημα αποτελείται από δύο κτίρια: εκτός από την μονάδα αιμοκάθαρσης, κάνουμε και μια μονάδα ημερήσιας νοσηλείας. Αυτή η μονάδα θα διαθέτει δύο χειρουργεία και θα έχει τη δυνατότητα να κάνει αρκετές επεμβάσεις».