Σε οριακό επίπεδο πλέον βρίσκεται ο Σπερχειός ποταμός, με τις αρχές, Δήμο Λαμίας και Περιφέρεια Στερεάς να εξετάζουν το ενδεχόμενο άμεσης εκκένωσης του χωριού Κόμμα.
Αρκετές από τις οικογένειες του χωριού έχουν ήδη απομακρυνθεί, είτε μένουν σε ξενοδοχεία που εξασφαλίστηκαν από το δήμο, είτε σε συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ υπάρχουν κάτοικοι που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους νοιώθοντας ασφαλείς που οι κατοικίες τους έχουν κάποιο ύψος από το έδαφος.
Από το απόγευμα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς προσπαθούν να ενισχύσουν το ανάχωμα, σε κρίσιμα σημεία, ρίχνοντας υλικό εξορύξεων που μεταφέρουν με μεγάλα φορτηγά.
Στην περιοχή βρίσκονται χωματουργικά μηχανήματα αλλά και βαν μεταφοράς προσωπικού για να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των κατοίκων όταν κριθεί ότι πρέπει να εκκενωθεί το χωριό.
Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ήχησε το 112 στις περιοχές Πετρίλια και Σοφιάδα Φθιώτιδας για απομάκρυνση προς την περιοχή Νέο Μοναστήρι λόγω πλημμυρικών φαινομένων.
Χάλκη Λάρισας: Εκκενώνουν προληπτικά Μεγάλο και Μικρό Ευύδριο, Υπέρεια, οικισμός Πυργάκια
Πρόκειται για χωριά τα οποία βρίσκονται στο Δήμο Κιλελέρ. Από εκεί περνά ο ποταμός Ενιπέας – έχει βρέξει πάρα πολύ και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε σημεία που βρίσκονται ψηλά για παν ενδεχόμενο.
Νωρίτερα είχε εκκενωθεί και το χωριό Σωτήριο του Δήμου Κιλελέρ, ενώ όλα τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ που βρίσκονται στην παλιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου, αριστερά και δεξιά, περνούν μια δύσκολη νύχτα, αφού έχουν ήδη πλημμυρίσει τα χωράφια, έχουν ήδη μπει νερά στα χωριά και στις αυλές των σπιτιών.
Οι άνθρωποι εκεί παρακολουθούν με αγωνία πώς θα συμπεριφερθούν τα αναχώματα στα διάφορα σημεία στον Καστανιώτη, σε χειμάρρους ρέματα της περιοχής, ώστε αν χρειαστεί να φύγουν εγκαίρως.
Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στον Δήμο Φαρσάλων
Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις: (α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα. (β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας. (γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων. Εξαιρούνται: α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας. β. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.
Μήνυμα 112 στους κατοίκους Αμπελώνα Καρδίτσας – «Απομακρυνθείτε προς Ιτέα»
Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους Αμπελώνα του δήμου Παλαμά να απομακρυνθούν εξαιρίας πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.
«Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα.
Έσπασε φράγμα και απειλεί χωριά – Εκκενώθηκε το Σωτήριο, κλειστοί δρόμοι
Μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώνονται λόγω της κακοκαιρίας στον δρόμο από Χάλκη προς Πλατύκαμπο Λάρισας, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και το χωριό Σωτήριο το οποίο έχει για μια ακόμη φορά εκκενωθεί και από τους 200 περίπου κατοίκους.
Στον δήμο Κιλελέρ, σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε το φράγμα του Γκουσμπασανιώτη και απειλεί τα χωριά Χάλκη και Πλατύκαμπος ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον δρόμο Πλατυκάμπου-Χάλκης.
Από το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχουν νέες διακοπές ηλεκτροδότησης σε χωριά κοντά στην πόλη. Χωρίς ρεύμα είναι το χωριό Νέο Περιβόλι του δήμου Κιλελέρ, ο οικισμός Αναγέννηση της τοπικής κοινότητας Μελίας στον δήμο Κιλελέρ και η Δήμητρα του δήμου Αγιάς.
Αρκετοί δρόμοι είναι αποκλεισμένοι σε όλη το νομό Λάρισας, αλλά και της Μαγνησίας.
Ειδικότερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονη βροχόπτωση και μεγάλος όγκος νερού), έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων:
(α) στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου από τον Κόμβο 304 ΠΕΒ μέχρι την πόλη του Βόλου σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Βόλο & προς Λάρισα).
(β) στην Ε.Ο. Βόλου – Φαρσάλων από τη θέση «Κόκκινος» μέχρι τις Μικροθήβες σε αμφότερα τα ρεύματα κυκλοφορίας (προς Μικροθήβες & προς Βόλο).
Την ίδια στιγμή, τα παρακάρλια χωριά αντιμετωπίζουν κίνδυνο να πλημμυρίσουν εκ νέου. Μήνυμα του 112 εστάλη νωρίτερα στους κατοίκους στο Σωτήριο όπου έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όπως και στο Αρμένιο.
Κλειστός ο δρόμος Λάρισας-Φαρσάλων
Την ίδια στιγμή, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω δυσμενών καιρικών φαινόμενων, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
(α) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Εθνική Οδό Λάρισας – Φαρσάλων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας (χ.θ. 8+000) έως τα Φάρσαλα.
β) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Φαρσάλων -Βόλου, από τα Φάρσαλα έως τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.
(γ) Διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Φαρσάλων.
Εξαιρούνται:
α. Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας.
β. Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης.