Ηλεία

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι του Ηλειακού Κάμπου «μαζεύουν» τα κομμάτια τους

Γιος Χρ. Ροίδη: «Ο πατέρας μου, έπεσε στο χειρότερο χρονικό σημείο»

Τις «πληγές» τους από το πέρασμα της κακοκαιρίας της Παρασκευής που «χτύπησε» ανελέητα τις καλλιέργειες και τα σπίτια τους, και «στοίχισε» την ζωή σε έναν άνθρωπο, τον εκπαιδευτικό και χοροδιδάσκαλο Χρήστο Ροίδη, μετρούν οι κάτοικοι του Ηλειακού Κάμπου.

Από χθες το πρωί – και ανά διαστήματα υπό βροχή – οι κάτοικοι των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, προσπαθούσαν με κάθε μέσο να βγάλουν τα νερά και τις λάσπες από τις περιουσίες τους!

Για τις στιγμές αγωνίας που έζησε η οικογένειά του και την τραγική κατάληξη που είχε δυστυχώς ο άνθρωπος τους, ο αγαπητός στην Ηλεία και όχι μόνο Χρήστος Ροίδης, μίλησε χθες τα πρωί ο γιός του Νίκος.

Απελπισμένοι και σοκαρισμένοι από αυτό που αντίκριζαν και με το φόβο νέου «κύματος» κακοκαιρίας, προσπαθούσαν να συμμαζέψουν μια κατάσταση που μόνο καταστροφή θύμιζε…

Στις περιοχές που δέχτηκαν βάναυσα το «κύμα» κακοκαιρίας, ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών, με δύο κλιμάκια της Π.Ε. Ηλείας, ενώ ο δήμος Πηνειού, κατέθεσε αίτημα ώστε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το ίδιο αίτημα κατέθεσε και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς και αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης για την επιδιόρθωση των δημοτικών υποδομών που καταστράφηκαν από τη θεομηνία.

Με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλου ξεκίνησε εντατικά με ειδικό μηχάνημα και ο καθαρισμός της τάφρου Τ22, ώστε να απομακρυνθεί το νερό από την περιοχή Λεχαινών μέχρι το Κουρτέσι, μιας και οι καιρικές συνθήκες από χθες αργά το απόγευμα αναμένονταν να επιδεινωθούν…

Γιος Χρ. Ροίδη: «Ο πατέρας μου, έπεσε στο χειρότερο χρονικό σημείο»

Σοκαρισμένος χθες ο γιός του Χρήστου Ροίδη, του αγαπητού εκπαιδευτικού και χοροδιδάσκαλου που «έφυγε» άδικα από τη ζωή, μίλησε για τις στιγμές αγωνίας, που δυστυχώς δεν είχαν αίσιο τέλος.

Ο εκπαιδευτικός Χρήστος Ροΐδης έχασε την ζωή του στην διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας

«Στην περιοχή δύο μέρες τώρα, επικρατούν ακραίες συνθήκες. Είχε πάρα πολύ νερό και ο πατέρας μου και ο πατέρας είχε μια δουλειά στο ελαιοτριβείο της περιοχής και ξαφνικά ενώ ο καιρός φάνηκε να μην είναι τόσο άσχημος ξεκίνησε να πάει.

Όμως στην πορεία, επιδεινώθηκε και δεν ήξερε πως να το αντιμετωπίσει. Βρέθηκε σε ένα σημείο που ο χείμαρρος είχε υπερχειλίσει.

Ήταν έμπειρος οδηγός. Απ’ ότι φαίνεται, σταμάτησε στην άκρη του δρόμου για να ελέγξει και αφού είδε ότι δεν μπορεί να περάσει σταμάτησε εκεί μέχρι να σταματήσει η βροχή. Φαίνεται ότι το ρεύμα ήταν τόσο ισχυρό που παρέσυρε το όχημα.

Αφού δεν έδωσε κάποια απάντηση στο κινητό του, μετά από δύο ώρες περίπου, παραξενευτήκαμε και αρχίσαμε να τον ψάχνουμε.

Πήγαμε στο ελαιοτριβείο και μας είπαν ότι δεν είχε έρθει. Και οι άνθρωποι εκεί, έκαναν προσπάθεια, άρχισαν να ψάχνουν εκεί κοντά. Είδαμε κάποια στιγμή τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και έτσι καταλάβαμε…

Συνεχίσαμε να ψάχνουμε, αλλά είχε παρασυρθεί το όχημα αρκετά από το σημείο, περίπου στα 200 μέτρα! Παρότι ήταν μέρα, ήταν δύσκολο να εντοπιστεί.
Έπεσε στο χειρότερο χρονικό σημείο ο πατέρας μου. Δεν ξεκίνησε με έντονη κακοκαιρία.

Γενικά δεν καθαρίζονται οι χείμαρροι, αν και ο δήμος κάνει κάποια προσπάθεια.

Ο πατέρας μου ήταν πολύ αγαπητός και πλέον δεν είναι πια μαζί μας για να μας συμβουλεύει.

Είναι απροσδόκητο αυτό που συνέβη, που «έφυγε» έτσι…», είπε ο Νίκος Ροίδης.

Όλη η επικαιρότητα