WEB tv Ηλεία

Κακοκαιρία – Ηλεία: Δεν ήταν καταστροφή… Αλλά πραγματική τραγωδία… (pics/vids)

Βαρύ το τίμημα που «πλήρωσε» η Ηλεία από τη χθεσινή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα.
Ακούστε το άρθρο

Μια ανθρώπινη ζωή και πολλές καταστροφές σε σπίτια, αγροτικές εγκαταστάσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και σε υποδομές, ήταν το βαρύ τίμημα που «πλήρωσε» η Ηλεία από τη χθεσινή κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσουκαλάς, Κων/νος Γκελντής, Παν. Παυλόπουλος, Παν. Πεντάζος

Κανείς δεν περίμενε μια τέτοια εξέλιξη, όμως η παρατεταμένη βροχή από τις νυχτερινές ώρες έφερε την υπερχείλιση χειμάρρων, ρεμάτων, αποστραγγιστικών καναλιών, με όσα αναχώματα ή φρεάτια υπήρχαν να μη μπορούν να συγκρατήσουν τον τεράστιο όγκο των νερών.

Στο Βαρθολομιό, στο Καρδιακαύτι, στη Μέλισσα, στην Αρετή, στη Βουπρασία και γενικότερο σε όλο τον Ηλειακό Κάμπο, οι εικόνες, αν και επαναλαμβανόμενες τα τελευταία χρόνια, ήταν δραματικές.

Οι κάτοικοι με φανερή αγανάκτηση για έργα και παρεμβάσεις που ακόμα δεν έχουν γίνει, προσπάθησαν να διασώσουν τις περιουσίες τους από τις πλημμύρες.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει μετά από πολλές κλήσεις αλλά και μόνη της για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, ενώ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βαρθολομιού τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο χάρις στη βοήθεια αγροτικού οχήματος και αυτοκινήτων της Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ οι ανήμποροι πολίτες έδιναν μάχη με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ ο φόβος των νέων πλημμυρών είχε μετατοπιστεί στις περιοχές του ποταμού Βέργα μεταξύ Ηλείας και Αχαΐας.

Σήμερα το πρωί, στις 10:00, αναμένεται να γίνει έκτακτη σύσκεψη στο Διοικητήριο υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Κ. Βασίλη Γιαννόπουλο και τη συμμετοχή των Δημάρχων Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο και Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη προκειμένου να γίνει αποτύπωση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το νομό χθες…

Επίσης κατά την διάρκεια της σύσκεψης θα μπει και το πλαίσιο του συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστραφών, εκπρόσωποι των οποίων θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ηλεία από σήμερα το βράδυ,  με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ.

Παράλληλα θα γίνουν οι ενέργειες ώστε να κατατεθεί αίτημα για την κήρυξη  των περιοχών που επλήγησαν σε θεομηνιόπληκτες.

«Η αλήθεια είναι ότι από το βράδυ του Σαββάτου  περιμένουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας. Δεν έχω σαφή εικόνα για την ένταση που μπορεί αυτό να έχει. Γενικότερα  όμως την εβδομάδα που θα ξεκινήσει αναμένονται αλλεπάλληλα  βαρομετρικά χαμηλά.  Αυτό μας προβληματίζει. Πρέπει να είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα. Για το λόγο αυτό σήμερα  το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Διοικητήριο με τους Δημάρχους των πληγεισών περιοχών, των Δήμων Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας με τα αντίστοιχα τμήματα πολιτικής προστασίας, τις τεχνικές υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράψουμε το που βρισκόμαστε και πως θα αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα  κακοκαιρίας και τι ενέργειες επιπλέον θα πρέπει να κάνουμε», επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Βασίλης Γιαννόπουλος μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο της ΟΡΤ και την Πέλυ Μπεβούδα.

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε πως οφείλονται κυρίως στην μεγάλη ένταση που είχαν τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

«Δυστυχώς είχαμε ένα πολύ έντονο καιρικό φαινόμενο, έντονες βροχοπτώσεις με χαρακτηριστική θα έλεγα ραγδαιότητα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αυτά τα προβλήματα που όλοι τα γνωρίζουμε  και δυστυχώς με το πολύ δυσάρεστο και πολύ θλιβερό γεγονός της απώλειας ενός συνανθρώπου μας. Πέρα από αυτό,  σήμερα αναγκαστικά έκλεισε η Εθνική Οδός στο ύψος του Κουρτεσίου.

Πολύ άσχημες εικόνες γιατί πλημμύρισε και δεν  μπορούσε να διέλθει κανένα όχημα από το σημείο, το οποίο  θα έλεγα ότι ήταν πολύ επικίνδυνο,  όπως και εγώ διαπίστωσα ιδίοις όμμασι,  αλλά όπως μου μετέφεραν και κάτοικοι της περιοχής που γνωρίζουν το σημείο, γιατί  συγκεντρώθηκαν τεράστιες ποσότητες ομβρίων υδάτων από τα ορεινά τμήματα της περιοχής.  Δυστυχώς στο σημείο αυτό, στο ύψους του Κουρτεσίου,  στην Εθνική Οδό υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα που είχε συμβάλλει και στο παρελθόν να κλείσει σε αυτό το σημείο, όχι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα υπάρχει μία τεχνική αστοχία σε κάτι σωληνωτά που διέρχονται από το σημείο εκείνο όπου μαζεύονται και συγκεντρώνονται τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών, με αποτέλεσμα  να μπλοκάρουν και να εμποδίζουν την απορροή των ομβρίων υδάτων.  Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν τέτοια προβλήματα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας μεταξύ άλλων.

«Με εξέπληξε αρνητικά»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γιαννόπουλος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της Μανωλάδας και της Βάρδας, μιλώντας για μία «αρνητική έκπληξη», λόγω του ότι εκεί είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα.

«Αυτό όμως που με εξέπληξε αρνητικά είναι ότι είχαμε και πολύ έντονα και προβλήματα στην περιοχή της Μανωλάδας και της Βάρδας, παρόλο εκεί έχει γίνει ένα τεράστιο έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης με παρεμβάσεις τόσο στον ποταμό Βέργα  όσο και σε αποστραγγιστικές τάφρους και κανάλια της περιοχής. Και μάλιστα λέω ότι με εξέπληξε αρνητικά γιατί δεν περίμενα να αντικρίσω τέτοιες εικόνες. Βέβαια δεν τολμώ να διανοηθώ τι θα είχαμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα εάν δεν είχαν γίνει αυτές τόσο εκτεταμένες και τόσο σημαντικές παρεμβάσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ήδη στα σημεία αυτά βρίσκονται σήμερα και θα συνεχίσουν να βρίσκονται και τις επόμενες μέρες και όσο  χρειαστεί μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, της πολιτικής προστασίας,  προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ενδεχομένως όμως αυτό να μην αρκεί, γιατί βλέπουμε η φύση να μας ξεπερνά.

Κυριολεκτικά μας ξεπερνά και δεν μπορούμε και εμείς να προβλέψουμε πλέον την ένταση που μπορεί να έχει ένα φαινόμενο,  που θα έλεγα ότι κανείς μας δεν είχε την αίσθηση ή την ενημέρωση ότι θα ήταν τόσο έντονο και τόσο ακραίο. Είδαμε  μία τέτοια βροχόπτωση μέσα σε ελάχιστες ώρες τι  δυναμική απέκτησε και τι προβλήματα δημιούργησε. Γενικότερα η περιοχή χρήζει ενός ευρύτερου αντιπλημμυρικού σχεδιασμού γιατί βλέπω ότι παρά τις παρεμβάσεις που συντελούνται αυτό δεν είναι αρκετό», κατέληξε ο κ. Γιαννόπουλος.

Πνίγηκε ξανά ο Ηλειακός Κάμπος

Απεγκλωβισμοί πολιτών, δρόμοι ποτάμια και πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις άφησε πίσω της η κακοκαιρία.

Αντιμέτωπος για δεύτερη φορά, μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος», ήρθε χθες ο νομός Ηλείας, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι περιοχές του Ηλειακού Κάμπου, όπως το Βαρθολομιό, το Καρδιακαύτι, η Γαστούνη, το Κουρτέσι, η Βάρδα, τα Λεχαινά, η Μέλισσα και η Αρετή.

Ρέματα ξεχείλισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν, με τους κατοίκους των περιοχών να βρίσκονται σε απόγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Λεχαινών και Αμαλιάδας δέχθηκαν περισσότερες από 70 κλήσεις για απεγκλωβισμούς και για αντλήσεις υδάτων σε κατοικίες, υπόγειες αποθήκες, επιχειρήσεις και σχολεία, η Αστυνομία ήταν διαρκώς σε επιφυλακή και ρύθμιζε όπου ήταν αναγκαίο την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ τα μηχανήματα των αρμόδιων υπηρεσιών των δήμων δούλευαν συνεχώς για την επίλυση των προβλημάτων.

Πλημμύρισαν σπίτια στο Βαρθολομιό – Απεγκλωβισμός μαθητών από σχολείο

Στο Βαρθολομιό πλημμύρισε ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης με αποτέλεσμα οι μαγαζάτορες να βγάζουν με τους κουβάδες και τις σκούπες τα νερά από τις επιχειρήσεις τους, ενώ στο 1ο δημοτικό σχολείο της περιοχής χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των μαθητών, αφού οι δρόμοι γύρω από το σχολικό συγκρότημα είχαν μετατραπεί σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των μαθητών.

Στον εγκλωβισμό των μικρών παιδιών συνέβαλλαν και κάτοικοι με τρακτέρ αλλά και οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού, μεταφέροντας τους μαθητές σε ασφαλές σημείο.

Άγγελος Μπράτης: Αντιδήμαρχος Πηνειού

«Δεν είναι ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες, ούτε να κάνουμε μικροπολιτική. Δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συμβαίνουν συνέχεια και θα πρέπει όλοι μαζί να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που πλήγεται ο Δήμος Πηνειού.

Θα πρέπει να γίνουν μελέτες και σοβαρά έργα από την περιφέρεια για να μην έχουμε στο μέλλον πλημμυρικά φαινόμενα. Εμείς από την πλευρά μας, ως Δήμος Πηνειού, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που έπρεπε να κάνουμε και έχουμε καθαρίσει όλα τα κανάλια. Δυστυχώς, οι ποσότητες του νερού ήταν τεράστιες και τα ρέματα δε μπόρεσαν να τις συγκρατήσουν. Τα μεγαλύτερα προβλήματα τα συναντήσαμε στο Βαρθολομιό, όπου πλημμύρισε ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου εκεί χρειάστηκε και η συνδρομή της πυροσβεστικής για να βγουν ασφαλείς οι μαθητές. Ανάλογα προβλήματα συναντήσαμε και στο Καρδιακαύτι, κυρίως με πλημμυρισμένες εκτάσεις γης και μερικά πλημμυρισμένα σπίτια. Τα μηχανήματα και η Πολιτική Προστασία του δήμου πραγματοποίησαν επεμβάσεις όπου ήταν απαραίτητο, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις των κατοίκων.»

ΤΙ δήλωσαν στην εφ. «Πατρίς» οι κάτοικοι των πλημμυρισμένων περιοχών

Παναγιώτης Κακολύρης: Κάτοικος Καρδιακαυτίου

«Από τα πολλά νερά που είπαν, «έσπασε» το λαγκάδι και όλα τα νερά κατεβαίνουν μέσα στο χωριό. Εδώ έχουμε έναν αγωγό που χοχλάζει νερό. Τα δύο δωμάτια και το μπάνιο μου έχουν γεμίσει νερό.

Σε μια κυρία παρακάτω έχει γίνει το ίδιο πράγμα. Δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς κάτι. Πρέπει να γίνει κάτι για να μη συμβαίνει αυτό. Είχε καταρρακτώδη βροχή για μια ώρα, ωστόσο δεν είναι τα νερά της βροχής αυτά που έκαναν τη ζημιά αλλά αυτά των χωραφιών που κατεβαίνουν στο Καρδιακαύτι».

Γιώργος Λιβέρης: Κάτοικος Βαρθολομιού

«Αυτή είναι η κατάντιά μας. Υπάρχει αδιαφορία από το δήμαρχο μέχρι τον υπουργό και τον πρωθυπουργό. Πνιγόμαστε συνέχεια με τις βροχές και κανένας δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει τα απαιτούμενα γεφύρια. Αυτά που μας έχουν δεν είναι για τίποτα.

Έσπασε ο δρόμος που ερχόταν το νερό, έσπασαν τα πορτόνια, γέμισε όλος ο χώρος και μπήκε μέχρι το αμάξι το νερό, μπήκε στον καυστήρα που πλέον είναι άχρηστος και τα φρεάτια μας είναι άχρηστα».

Φατμίρ: Κάτοικος Βαρθολομιού

«Τα νερά μπήκαν και πλημμύρισαν το σπίτι μου γύρω γύρω. Έχω πάει στο δημαρχείο και δεν έχουν έρθει να κάνουν τίποτα.

Έχουμε καθαρίσει και συνεχίζει να έχει πολύ νερό. Μια ματιά αρκεί για να δείτε τι έχει γίνει».

Ανδρέας Παναγούλης: Κάτοικος Βαρθολομιού

«Εδώ και 50 χρόνια γίνεται αυτό το έργο. Έρχεται ο κάθε ένας και του λέμε να πάει σε συγκεκριμένο σημείο να δει. Έχουν κάνει ένα έγκλημα. Αυτό δεν υπήρχε στο χωριό το ρέμα δίπλα από τις γραμμές.

Επτά μέτρα αποστραγγιστικό και έχουν γεφύρι στο δρόμο. Τα νερά έφτασαν κοντά να μπουν σπίτι. Κανείς δεν ασχολείται να ανοίξει το γεφύρι».

Ποτάμια οι δρόμοι στη Βάρδα – Απεγκλωβισμός ηλικιωμένων και μαθητών

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο κέντρο της Βάρδας, όπου πλημμύρισαν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της περιοχής, ενώ χρειάστηκε και εκεί η επέμβαση της πυροσβεστικής και των κατοίκων για να απομακρυνθούν μικρά παιδιά από τον παιδικό σταθμό της πόλης.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ζευγαριού ηλικιωμένων πραγματοποιήθηκε στην ίδια περιοχή από μια τετραμελής ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ.

Οι διασώστες απεγκλώβισαν τους ηλικιωμένους και το κατοικίδιο από την οικία τους, αφού δεν υπήρχε προσβάσιμη έξοδος λόγω του πλημμυρισμένου δρόμου.

Οι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ η δημοτική αρχή φρόντισε για τη διαμονή τους σε άλλο διαμέρισμα.

«Έσπασε» ο ποταμός Βέργας

Σε δύο σημεία «έσπασε» η ποταμός Βέργας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, στις περιοχές Βάρδα και Μανωλάδα, εξαιτίας των συσσωρευμένων υδάτων, παρά το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε χθες το μεσημέρι, ενώ για πολλές ώρες επιχειρούσαν οχήματα του δήμου προσπαθώντας να ενισχύσουν τα αναχώματα, αφού κινδύνευσαν παραποτάμιοι οικισμοί.

 Κλειστή για ώρες η Εθνική Οδός Πύργου – Πατρών

Η χθεσινή σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστή, για περισσότερες από έξι ώρες, η Εθνική Οδός Πύργου- Πατρών, στο ύψος της τοπικής κοινότητας της Αρετής, όταν το ρέμα της περιοχής ξεχείλισε.  Η Τροχαία έκλεισε τον δρόμο στο συγκεκριμένο σημείο ,κάνοντας τις περισσότερες φορές υποδείξεις στους οδηγούς να γυρίσουν πίσω, αφού η διέλευση των οχημάτων ήταν σχεδόν αδύνατη, όπως αδύνατη ήταν και η εκτροπή των οχημάτων από παρακείμενες οδούς, αφού ήταν πλημμυρισμένες και αυτές.

«Κόπηκαν» δρόμοι στη Μέλισσα – Πλημμύρισε επιχείρηση

Απροστάτευτη και ανοχύρωτη ήταν για δεύτερη φορά και η τοπική κοινότητα της Μέλισσας, αφού «κόπηκαν» οι αγροτικοί δρόμοι, ενώ πλημμύρισε και μια επιχείρηση τυροκομικών.

Η πρόεδρος της Μέλισσας κα Αλεξάνδρα Λυκοκανέλλου, ζητά για ακόμα μια φορά, μέσω της εφ. «Πατρίς» τη συμβολή της πολιτείας για ολοκληρωμένες μελέτες και υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων , ευχαριστώντας παράλληλα τη δημοτική αρχή, την περιφέρεια και την Πυροσβεστική για τη βοήθεια που προσέφεραν για ακόμα μια φορά στους κατοίκους της τοπικής κοινότητας.

Πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις στον Δήμο Αρχ.  Ολυμπίας

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που δημιουργήθηκαν λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν χθες την Αρχαία Ολυμπία δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα στις πυρόπληκτες περιοχές, τις συνέπειες των οποίων μείωσε η άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου που προχώρησε στην αποκατάσταση της προσβασιμότητας  στα σημεία που είχαν προκληθεί ζημιές.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπεφταν συνεχόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές αλλά και να υπάρξουν κατολισθήσεις, οι οποίες προκάλεσαν παροδικά προβλήματα στη συγκοινωνία.

Τα πιο σημαντικά από τα πλημμυρικά προβλήματα εντοπίζονται στις πυρόπληκτες Κοινότητες Πελοπίου, Πλατάνου, Καυκανιάς και Ηράκλειας, καθώς και στον οικισμό Πόθου της Κοινότητας Λάλα. Στις περιοχές αυτές υπήρξε υπερχείλιση ρεμάτων που μετέφεραν φερτά υλικά (πέτρες, καμένα ξύλα κ.α.) προκαλώντας προβλήματα πλημμυρών σε δρόμους και σε υπόγεια σπιτιών και σε αποθήκες.

Σε ορισμένα σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Λαμπείας και Λασιώνος καθώς και στο δρόμο Νεμούτας – Ελαίας σημειώθηκαν κατολισθήσεις βράχων που δυσχέραναν προσωρινά τη διέλευση οχημάτων σε οδικούς άξονες της περιοχής. Επίσης, πλημμυρικά προβλήματα υπήρξαν και στις Κοινότητες Κλαδέου και Κοσκινά, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Κλαδέου.

Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Αρβανίτης, που είχε τον συντονισμό των παρεμβάσεων, ο Δήμος θα βρίσκεται σε επαγρύπνιση παρακολουθώντας την εξέλιξη του καιρού ώστε ο μηχανισμός του να είναι διαθέσιμος για οποιαδήποτε επέμβαση χρειαστεί. Να σημειωθεί ότι στις προσπάθειες αντιμετώπισης των προβλημάτων συνέβαλαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Πελοπίου, Πλατάνου και Ηράκλειας, μαζί με κατοίκους των περιοχών αυτών.

Δήμος Ήλιδας: Τα νερά… «έπνιξαν» τις καλλιέργειες

Αρκετά προβλήματα, προκάλεσε η σφοδρή και παρατεταμένη βροχόπτωση και σε διάφορες περιοχές του δήμου Ήλιδας.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν σε καλλιέργειες, όπου οι περισσότερες αγροτικές εκτάσεις μετατράπηκαν σε «λίμνες»!  Σε 1- 2 σπίτια πλημμύρισαν κάποιοι χώροι κυρίως στην  περιοχή Σαβαλίων.

Τα προβλήματα στον δήμο Ήλιδας,  εντοπίζονται, κυρίως,  σε Κουρούτα,  Σαβάλια, Ροβιάτα, Χάβαρι, Κρυονέρι, Καλύβια, καθώς και στον   οικισμό «Μάρμαρα» στην πλευρά προς Καρδαμά.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας του δήμου με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ήλιδας κ. Βαγγέλη Χριστοφόρου έκαναν την καταγραφή στα σημεία που επλήγησαν.

«Από την πρώτη στιγμή βγάλαμε μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας κάνοντας παρεμβάσεις, ώστε να βρουν διέξοδο τα νερά απ΄όλα τα σημεία.

Πέρα από τα δικά μας μηχανήματα, μαζί με την Περιφέρεια μισθώσαμε και ιδιωτικά μηχανήματα για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προκάλεσε η βροχόπτωση.

Η καταγραφή θα συνεχιστεί ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες αποκαταστάσεις», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ.  Χριστοφόρου.

Κρέστενα: Πλημμύρες στο νοσοκομείο από την καταιγίδα

Η έντονη κακοκαιρία έπληξε χθες και τον δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων όπου προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Τα περισσότερα προβλήματα υπήρξαν στο Νοσοκομείο Κρεστένων, όπου από τη νεροποντή πλημμύρισαν χώροι του ισογείου στο νοσοκομείο την πόλης. Κλήθηκε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία Κρεστένων και άμεσα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα.

Σε άλλο περιστατικό, η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να απομακρύνει δένδρο που είχε πέσει στο χωριό Καλυβάκια.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα