Categories: Ηλεία

Κακοκαιρία Ηλεία: Βελτιωμένη η εικόνα στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

Share

Σαφώς καλύτερη ήταν χθες η κατάσταση στον Δήμο Ανδρίτσαινας – Κρεστένων πού γνώρισε για άλλη μία φορά τη μανία των καιρικών φαινομένων.

Η κυκλοφορία απο Μακρίσια προς Καλυβάκια αποκαταστάθηκε χθες το πρωί, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα ανησυχία αφού αν και τα νερά έχουν υποχωρήσει αισθητά, εν τούτοις μία νέα κακοκαιρία μπορεί να φουσκώσει και πάλι τον Αλφειό και να έχουμε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που παρουσιάστηκαν το Σαββατοκύριακο.

Οι ζημιές οι οποίες υπάρχουν στις καλλιέργειες σε όλον τον κάμπο των Μακρισίων είναι πολύ μεγάλες, αφού και χθες αρκετά χωράφια ήταν μέσα στα νερά, με αποτέλεσμα ότι παραγωγή υπήρχε να έχει καταστραφεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Επίσης μεγάλες ζημιές υπάρχουν στην αγροτική οδοποιία της περιοχής και επιπλέον οι κάτοικοι στα Καλυβάκια ζούνε και με τον φόβο μιας νέας κατολίσθησης, αφού λόγω του καιρού αρκετά από τα δέντρα στο λόφο που είναι πάνω από το χωριό κρέμονται ουσιαστικά σε μία …κλωστή.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων κος Σάκης Μπαλιούκος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τη μανία της κακοκαιρίας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιάννη Δάγκαρη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να επιβλέψει την αποκατάσταση των ζημιών όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Τόνισε δε στην εφημ. «Πατρίς».

«Υπάρχουν ακόμα πλημμυρισμένα περιβόλια αλλά έχουν πέσει τα νερά και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην διαδρομή απο Μακρίσια προς Καλυβάκια. Έχουμε προχωρήσει στην αποκατάσταση κάποιων ζημιών που είχαμε από την κακοκαιρία και συνεχίζουμε για την αποκατάσταση και των υπολοίπων».

Για τα προβλήματα στον κάμπο των Μακρισίων ο πρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Παρασκευόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες, πολλές από τις οποίες είναι γεμάτες νερό, ενώ καταστροφές υπάρχουν και στους αγροτικούς δρόμους, κάτι το οποίο φυσικά θα δυσκολέψει την μετάβαση των κατοίκων της περιοχής στις περιουσίες τους.

Ακόμη ο πρόεδρος των Καλυβακίων Πάνος Γεωργακόπουλος τόνισε ότι μπορεί η χθεσινή μέρα να ήταν καλύτερη για την περιοχή, όμως υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να έχουμε νέα κατολίσθηση και υπάρχει αυτή τη στιγμή εγρήγορση σε όλη την κοινότητα.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων κος Σάκης Μπαλιούκος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τη μανία της κακοκαιρίας, προκειμένου να επιβλέψει την αποκατάσταση των ζημιών όσο γίνεται πιο γρήγορα.
Παρότι χθες τα πράγματα ήταν καλύτερα στον Δήμο, εν τούτοις τα προβλήματα κυρίως σε καλλιέργειες και σε αγροτικούς δρόμους είναι αρκετά μεγάλα.