Πολιτική

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Στυλιανίδης: Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική (vid)

«Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, στην ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας Μπάλλος.

Όπως είπε, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθεί απόφαση για κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές. Χαρακτηριστικά ανέφερε την περιοχή του Αιγαίου, ωστόσο, είπε θα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση σχετικά με αυτό.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο. Κανένας εφησυχασμός, ούτε από την πολιτεία, ούτε από τους πολίτες», προειδοποίησε ο υπουργός.

Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών.

Συνολικά λειτουργούν σε όλη τη χώρα 9 κέντρα αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων.

385 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική στην Αττική

Για την Αττική, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως το κέντρο επιχειρήσεων έχει δεχτεί 385 κλήσεις σε περισσότερες από 20 διαφορετικές περιοχές, 340 για αντλήσεις υδάτων ή για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από αυτοκίνητα ή άλλα σημεία. «Ευτυχώς όλες έχουν εξελιχθεί αισίως» είπε.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής βρίσκονται σε γενική επιφυλακή όσο εξελίσσεται η κακοκαιρία.

Ο υπουργός εξήγησε πως μεγάλα προβλήματα από συσσώρευση υδάτων παρατηρούνται στην Ελευσίνα, στην οδό Πειραιώς και στη Χαμοστέρνα, στην παλιά παραλιακή Ποσειδώνος, στα Γλυκά Νερά και στον Φάρο Ψυχικού.

«Ας αποφύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση όσο διαρκούν τα καιρικά φαινόμενα» συνέστησε.

«Η ασφάλεια των πολιτών είναι το πρώτο μας μέλημα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι προτεραιότητά μας», είπε.

Όλη η επικαιρότητα