Ελλάδα

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: “Βούλιαξε” η Ιθάκη- Τετάρτη σε νερό η Αμαλιάδα με 202 χιλιοστά

Μεγάλο ύψος νερού και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, άφησε η κακοκαιρία “Μπάλλος”, που σάρωσε την Επικράτεια τα τελευταία 24ωρα.

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν χείμαρροι, να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις. Στην Εύβοια ένας κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, ενώ πολλά ήταν τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία και στην Αττική.

Στην Αμαλιάδα ο μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε τον  τέταρτο μεγαλύτερο όγκο νερού στην χώρα με 202  χιλιοστά βροχής.

Το δίκτυο αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε μεγάλα ύψη βροχής από την Πέμπτη 14/10 έως και το πρωί του Σαββάτου 16/10. Όπως προκύπτει από τις καταγραφές ο μεγαλύτερος όγκος νερού έπεσε στην Ιθάκη (460 χιλιοστά) και ακολούθησαν η Ι.Μ. Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος (297 χιλιοστά) και στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (262 χιλιοστά). Μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν και στην Αθήνα όπου ο σταθμός των Πατησίων κατέγραψε 182 χιλιοστά βροχής.

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η κατανομή της βροχόπτωσης στη χώρα από την Πέμπτη 14/10 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 16/10 και παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα προβλήματα που καταγράφηκαν.

Πηγή: meteo.gr

Όλη η επικαιρότητα