Ελλάδα

Κακουργηματική δίωξη και σε άλλο ηθοποιό για βιασμό κατά συρροή!

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες τεσσάρων γυναικών, μια εκ των οποίων είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα
Ακούστε το άρθρο

Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες τεσσάρων γυναικών, μια εκ των οποίων είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά ενός ακόμη ηθοποιού και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Σε βάρος του εν λόγω ηθοποιού, ο οποίος είχε δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και στο εξωτερικό, είχαν κατατεθεί τέσσερις καταγγελίες από γυναίκες, εκ των οποίων οι δυο ήταν αδελφές. Μάλιστα, η μια από τις αδελφές είναι καταξιωμένη ηθοποιός με διεθνή καριέρα.

Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά ηθοποιό, ο οποίος διώκεται πλέον ποινικά για σοβαρές υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης. Πλέον, μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο.

Για την υπόθεση είχε προηγηθεί από την εισαγγελία πολύμηνη έρευνα, κατά την οποία οι καταγγέλλουσες ανέφεραν ότι υπέστησαν άγρια σεξουαλική κακοποίηση από τον ηθοποιό. Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος σήμερα καλλιτέχνης στο πλαίσιο της έρευνας, αρνήθηκε με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν. Ένας από τους ισχυρισμούς που φέρεται να προέβαλλε ήταν ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί! Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεση τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες με την εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε, αρχειοθετούνται πάντως τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό, ωστόσο, που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου, η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος. Μάλιστα στη δικογραφία εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Οι καταγγελίες

Όπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» σε βάρος του ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις για βιασμούς, με την μια εξ’ αυτών να προέρχεται από καταξιωμένη ηθοποιό με συμμετοχές σε ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών και την αδελφή της. Τα όσα αναφέρουν στη μήνυσή τους οι δυο αδελφές προκαλούν σοκ. Κάνουν λόγο για κατ’ εξακολούθηση βιασμό τους από τον 40χρονο σήμερα κατηγορούμενο, κατά το χρονικό διάστημα 2008 – 2014, ενώ και οι δυο ήταν ανήλικες -η μια 15 και ή άλλη 14 ετών – και κατοικούσαν ακόμη στην Ελλάδα. Μάλιστα, η μικρότερη αδελφή, καταγγέλλει ότι το 2012 οδηγήθηκε σε ψυχικό τέλμα και αδιέξοδο, μη μπορώντας να αντέξει άλλο τα όσα βίωνε στα χέρια του μηνυόμενου ηθοποιού. Η κοπέλα περιγράφει ότι υπέστην κακοποίηση από το συγκεκριμένο πρόσωπο, όχι μόνο σεξουαλική αλλά και ψυχολογική. Επιπρόσθετα, στα δικόγραφα που έχουν καταθέσει στην εισαγγελία οι δυο αδελφές εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι ο 40χρονος έχει κακοποιήσει και άλλα γυναίκες, οι οποίες μετά το δικό τους παράδειγμα θα βρουν το θάρρος και το κουράγιο να τον καταγγείλουν και εκείνες.

Ακολούθησαν δε και άλλες μηνύσεις σε βάρος του ηθοποιού από άλλες γυναίκες που καταγγέλλουν και εκείνες ότι υπήρξαν θύματά του Οι μηνύτριες εγκαλούν τον ηθοποιό, όπως και οι δυο αδελφές, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και για συστηματική κακοποίησή τους.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα