Ηλεία

Καλά νέα για το παραλιακό μέτωπο: Κοντά στη δημοπράτηση ο δρόμος – όραμα για την Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Οι στοχευμένες πιέσεις του  Δημάρχου Πηνειού Αλέξη Καστρινού για τον παραλιακό δρόμο της Βόρειας Ηλείας, απέδωσαν καρπούς.

Πιθανότατα μέσα στο καλοκαίρι  να δημοπρατηθεί το έργο που, όπως ειπώθηκε, «θα απογειώσει  την Ηλεία».

Για το θέμα δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο και τον Αλέξη Καστρινό.

«Σήμερα μπορούμε να χαμογελάμε αφού μπαίνει ο θεμέλιος λίθος σε ένα έργο πνοής, ένα έργο ανάπτυξης, ένα έργο όραμα, για την Ηλεία», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος αναφερόμενος στο έργο του παραλιακού δρόμου, που θα διατρέχει όλη την παραλιακή ζώνη  από την Κυλλήνη, θα περνά από τον Πηνειό, από τον δήμο Ήλιδας και θα φθάνει στον Αλφειό.

Έργο σε δύο φάσεις

Ειδικότερα ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα συγκοινωνιακά έργα μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη. Το έργο του Δήμου Πηνειού είναι το πρώτο και θα ακολουθήσουν οι άλλοι δήμοι. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.   Η μελέτη επικαιροποιήθηκε με την πίεση του δημάρχου η οποία ως σύμβαση,  για να ανατεθεί, βρίσκεται στον Επίτροπο. Είναι ζήτημα λίγων μηνών για να μας παραδοθεί για να μπορούμε να δημοπρατήσουμε το έργο. Εμείς αυτό που κάναμε είναι να αναζητήσουμε πόρους. Το Υπουργείο έχει δεσμευτεί και πιστεύω ότι θα το κάνει για να χρηματοδοτήσει το έργο που έχει ένα προϋπολογισμό περί τα 10 εκατομμύρια ευρώ.  Θα υλοποιηθεί και θα χρηματοδοτηθεί σε δύο φάσεις.  Σε πρώτη φάση μιλάμε για ένα έργο που ξεκινά από την διασταύρωση  του δρόμου του Βαρθολομιού προς τις Θίνες , φθάνει μέχρι την Μπούκα και από κεί και πέρα υπάρχει ο δρόμος όπου θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις μέχρι το Παλαιοχώρι , με τους απαραίτητους κάθετους δρόμους προς την παραλία».

Το Τεχνικό Δελτίο στον Κατσιφάρα

Και ο κ. Γεωργιόπουλος συνέχισε: «Αυτό το έργο θα χρηματοδοτηθεί φέτος με ένα ποσό γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ, ή με ότι βγάλει το Τεχνικό δελτίο που αύριο θα βρίσκεται εκπονημένο από τον κύριο Καλογερόπουλο με την βοήθεια της κ. Νίκης Κοκαλιάρη στα χέρια του Περιφερειάρχη ο οποίος και θα το καταθέσει στο Υπουργείο για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός για το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών για το 2017. Πήγαμε κάναμε μια αυτοψία, είδαμε τη διαδρομή, είδαμε το μέγεθος των απαλλοτριώσεων  και αφήνουμε για του χρόνου το κομμάτι από την διασταύρωση του γηπέδου προς την Γλύφα. Η μελέτη είναι ενιαία, απλώς η επιλογή μας είναι να ξεκινήσουμε από εδώ και να συνεχίσουμε του χρόνου λόγω των οικονομικών δεδομένων ».

«Συγκρατημένα αισιόδοξος»

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πηνειού δήλωσε μεταξύ άλλων: «Εγώ πάντα είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Άποψή μου είναι να πάει όλο μαζί το Τεχνικό Δελτίο και από κει και πέρα ας κάνουν έναν ειδικό προϋπολογισμό. Εκτίμησή μας είναι   ότι το ποσό  είναι μικρό για ένα τόσο μεγάλο έργο. Εγώ θα σταθώ στην δημιουργία της γέφυρας από την αρχή η οποία θα συμπεριλαμβάνεται μέσα στο Τεχνικό Δελτίο. Επίσης να μπορέσουμε να συντομεύσουμε ώστε μέχρι το καλοκαίρι να είναι υπογεγραμμένη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου. Αυτό το έργο θα απογειώσει την Ηλεία.»

Όλη η επικαιρότητα