Αρκαδία

Καλά νέα για την ολοκλήρωση του γηπέδου στην Τεγέα

Ακούστε το άρθρο

Μετά την παραίτηση του Δήμου Τρίπολης από τη συμμετοχή στου στην κατασκευή του γηπέδου της Επισκοπής στην Τεγέα, το έργο αναλαμβάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Να αναφέρουμε για το ιστορικό ότι ο Δήμος Τρίπολης στις 4.2.14, δηλαδή πριν από τρία χρόνια, αισίως, είχε υπογράψει με τον Τεγεατικό Σύνδεσμο σύμβαση παραχώρησης χρήσης γηπεδικής έκτασης, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο: «Βελτίωση εγκατάστασης και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο  ιδιοκτησίας του Τεγεατικού Συνδέσμου». Έπειτα  ο  Δήμος με απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, έδειξε την πρόθεσή του να υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια  Πελοποννήσου, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 24 Ιανουαρίου ο αντιδήμαρχος  κ.  Δ. Βόσνος έθεσε υπόψη των μελών του  Δημοτικού Συμβουλίου προς ψήφιση το θέμα της «μη ενεργοποίησης της σύμβασης  παραχώρησης χρήσης γηπεδικής έκτασης στην Επισκοπή Τεγέας» με το οποίο ακυρώνονται οι παραπάνω συμβάσεις, με τον Δήμο Τρίπολης να αποχωρεί… πανηγυρικά από την κατασκευή του έργου και να επιτρέπει στην Περιφέρεια να το αναλάβει, αφού έχει προχωρήσει τις διαδικασίες.

Πολλά είναι αυτά που ακούστηκαν από τον δήμαρχο, ο οποίος για ακόμα μία φορά έκανε λόγο για σκοπιμότητες από πλευράς μερικών δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να βγει ο Δήμος από το έργο.

Κάποιοι το επεδίωξαν στο γραφείο του περιφερειάρχη κόβοντας βόλτες επί μία εβδομάδα και είναι παρόντες στην αίθουσα σήμερα.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος στη συνεδρίαση είπε:

«Η απόφαση του Τεγεατικού Συνδέσμου, επειδή μίλησα με τον  Πρόεδρο προχθές και τον Αντιπρόεδρο, λέει το εξής, ότι όσο θα διαρκέσει η κατασκευή μεταφέρεται η προγραμματική με την Περιφέρεια και όταν  ολοκληρωθεί, θα μεταφερθεί πάλι στο Δήμο για τη χρήση του κτλ. με νέα απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Απλά δεν μπορούσε τώρα να κάνει Γενική Συνέλευση».

Οι οποίες φιλονικίες υπήρξαν για το έργο ευτυχώς κάμφθηκαν και η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού ως κοινωνικής ανάγκης όλων των δημοτών ανεξαρτήτως ηλικίας όπως επίσης και η υποστήριξη του σωματειακού αλλά και του σχολικού αθλητισμού φαίνεται να παίρνει τον δρόμο προς την ολοκλήρωση, εκπληρώνοντας ένα όνειρο των κατοίκων της Τεγέας οι οποίοι προσμένουν στην παράδοση του έργου.

Να υπενθυμίσουμε ότι το θέμα είχε τεθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο τον Νοέμβριο του 2016 ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Τεγεατικού Συνδέσμου σύμφωνα με το σχέδιο και εξουσιοδοτεί τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την υπογραφή της.

Αντικείμενο του έργου είναι η βελτίωση και διαμόρφωση των εγκαταστάσεων καθώς και η τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Επισκοπής, Δ.Ε.Τεγέας, Δήμου Τρίπολης Δεδομένου ότι ο Κύριος του Έργου δεν διαθέτει πόρους για τη χρηματοδότηση ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου Έργου.

Όρισε ως μέλη στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης τον σύμβουλο κ . Γιώργο Ρουμελιώτη , με αναπληρωτή του τον κ . Θεόδωρο Ντάνο και τον κ . Ιωάννη Κατσίρη, με αναπληρωτή τον κ . Γιώργο Μπακούρη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα ενημερωθήκαμε ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν στη δημοπρασία του γηπέδου, η οποία θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Έπειτα θα γίνει μία ανάλυση δαπάνης και περίπου στις αρχές Μαρτίου θα μπει ο ανάδοχος να κατασκευάσει ο έργο.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, πιθανότατα το καλοκαίρι το γήπεδο θα παραδοθεί στην κοινωνία της Τεγέας αλλά και ολόκληρου του Δήμου.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Όλη η επικαιρότητα