Ηλεία

Καλά νέα για το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας – Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός!

Ανοίγει ο δρόμος για την μίσθωση του χώρου από τον δήμο Ήλιδας - Λιτή ανακοίνωση από την ΕΤΑΔ.
Ακούστε το άρθρο

Θετική η εξέλιξη για το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, αφού η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), «προχώρησε» τελικά στη ματαίωση του διαγωνισμού για την μακροχρόνια μίσθωσή του!

Με μια λιτή ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΤΑΔ ανακοίνωσε την απόφασή της, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Ωστόσο, και από μόνη της αυτή η εξέλιξη είναι ενθαρρυντική σχετικά με το μέλλον του χώρου του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας και αν μη τι άλλο, ο δήμος ξαναμπαίνει στο «παιχνίδι» για να διεκδικήσει την μίσθωση του χώρου, εκτός αν υπάρξει άλλη συμφωνία με την ΕΤΑΔ.

Η προκήρυξη του ηλεκτρονικού  ανοιχτού  πλειοδοτικού  διαγωνισμού   μίσθωσης τον περασμένο Νοέμβριο με καταληκτική ημερομηνία τις 16 Δεκεμβρίου 2021, είχε προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων σε αρχές και φορείς του δήμου Ήλιδας, αφού ο μειοδότης θα μπορούσε να διαθέτει το χώρο από 10 μέχρι 25 χρόνια, σε περίπτωση ανανέωσης…

Το θέμα είχε απασχολήσει επανειλημμένως και το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, όπου υπήρξαν έντονες «συγκρούσεις» μεταξύ δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς όλων των προηγούμενων ετών, όπου η ΕΤΑΔ είτε παραχωρούσε τελευταία στιγμή το χώρο του Κάμπινγκ για την καλοκαιρινή περίοδο είτε απαγόρευε οποιαδήποτε χρήση…

Ο δήμος στις αρχές Δεκεμβρίου 2021 έκανε προσφορά μίσθωσης του χώρου προς την ΕΤΑΔ ύψους 65.000 ευρώ περίπου, ζητώντας την ματαίωση του διαγωνισμού, αίτημα το οποίο δεν ελήφθη τότε υπόψη, αφού ο διαγωνισμός είχε διεξαχθεί κανονικά.

Γ. Λυμπέρης: «Εξέλιξη που διεκδικούσαμε και περιμέναμε»

Ερωτηθείς από την εφ. «Πατρίς»  για αυτή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι πλέον «ανοίγει» ο δρόμος ώστε το Δημοτικό Κάμπινγκ να μείνει στον δήμο και στους πολίτες του.

«Αυτό που δηλώνω σήμερα, δεν είναι τίποτα διαφορετικό από αυτό που δήλωσα όταν κατέθεσα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ΕΤΑΔ, όπως είχα συνεννοηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Βλαστό.

Γνώριζα πάντα από τον κανονισμό του Ταμείου, ότι σε τέτοιου είδους προκηρύξεις με μισθώσεις κάτω των 200.000 ευρώ, είναι στη διακριτική ευχέρεια του διευθύνοντα συμβούλου να καταργήσει τον όποιο διαγωνισμό και να αναθέσει το ακίνητο με μίσθωμα, όπως εν προκειμένω έχει ζητήσει ο δήμος Ήλιδας.

Πιστεύω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τη συνεννόηση που είχαμε κάνει στο παρελθόν και ο δήμος αφού καταβάλλει το ποσό των 62.000 ευρώ περίπου που έχει επιδικαστεί ακόμα για το μίσθωμα επί θητεία του κ. Χριστοδουλόπουλου, θα «προχωρήσει» στη νέα μίσθωση του Δημοτικού Κάμπινγκ, γιατί έτσι πρέπει, γιατί το Δημοτικό Κάμπινγκ είναι μια λαϊκή πλαζ που ως τέτοια πρέπει να παραμείνει και να αξιοποιηθεί στα πλαίσια της εξυπηρέτησης πρώτα των δημοτών του δήμου Ήλιδας και κατόπιν όλων των επισκεπτών μας και σήμερα και στο μέλλον.

Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει, και θα είναι η θετικότερη εξέλιξη που οπωσδήποτε διεκδικούσαμε και περιμέναμε», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας.

 

Όλη η επικαιρότητα