Ελλάδα

Καλά στην υγεία τους μαθητές από Βέροια που βρίσκονται Αγ.Πετρούπολη – Αποκλειστική δήλωση στο Patrisnews

Ακούστε το άρθρο

Σε συνεχή επικοινωνία με το παράρτημα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη.

Όπως έγινε γνωστό οι 23 μαθητές του 4ου λυκείου Βέροιας που βρίσκονται εκεί σε εκδρομή είναι καλά, ενώ την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν εκτός της πόλης.

To Patrisnews.com επικοινώνησε με την μαθήτρια Σοφία Τσίρη η οποία μας δήλωσε:

«Είμαστε όλοι καλά. Ήμασταν περίπου μια ώρα μακριά από εκεί καθώς ήμασταν σε επίσκεψη στο Τσαρικό χωριό, οπότε δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο κίνδυνο και συνεχίζουμε κανονικά την εκπαιδευτική μας εκδρομή στην Ρωσία. Θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα την Παρασκευή το απόγευμα, όπως είναι προγραμματισμένο.»

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Ρωσία Πάνος Μπεγλίτης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι μίλησε με τον καθηγητή των παιδιών, κ. Θεοτοκίδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τον πρόεδρο του ελληνικού συλλόγου, Αλ. Δρεσίδη και την επικεφαλής Νεολαίας, Ελ. Πεχλιβανίδου, προκειμένου να ελέγχονται όσοι βρίσκονται στα όρια της πόλης και να υπάρχει πλήρης καταγραφή της κατάστασης.

Εκρήξεις στην Αγία Πετρούπολη: Οι βόμβες είχαν καρφιά για να προκαλέσουν περισσότερα θύματα

Όλη η επικαιρότητα