Μεσσηνία

Καλαμάτα: 27 χρόνια φυλακή για τον βιασμό της 12χρονης κόρης του

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε χωρίς να γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό.
aselgeia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης 27 ετών, με εκτιτέα τα 20 έτη, επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας σε έναν 44χρονο πατέρα αλβανικής καταγωγής, που το Πάσχα του 2019 είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για το βιασμό της κόρης του από την ηλικία των 12 ετών.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε χωρίς να γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό, αν και ζητήθηκε να του αναγνωριστεί αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ωστόσο δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι επαρκές το χρονικό διάστημα που πέρασε μετά την πράξη, για να του το αναγνωρίσει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε κεκλεισμένων των θυρών, με τον 44χρονο πατέρα να κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για το βιασμό της ίδιας της κόρης του από τα 12 μέχρι και τα 16 της χρόνια, οπότε το κορίτσι τελικά αποκάλυψε όλα αυτά τα φρικτά που βίωνε.

Το κουβάρι των αποκαλύψεων ξεκίνησε όταν ο κατηγορούμενος προσπάθησε να ασελγήσει και σε βάρος μιας φίλης της κόρης του. Ετσι μαζί με τη μητέρα της και συγγενείς τους πήγαν στην Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφάλειας τον συνέλαβαν.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας είχε καταδικάσει τον κατηγορούμενο πέρυσι τον Ιανουάριο σε 32 χρόνια κάθειρξη, με εκτιτέα τα 20 χρόνια, για το βιασμό της κόρης του, για κατάχρηση ανηλίκου (της κόρης του), για αιμομιξία, για ενδοοικογενειακή βία, για παράνομη κατακράτηση 2 χρόνια, και για κατάχρηση ανηλίκου (της φίλης της κόρης του).

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο 44χρονος συνελήφθη στις αρχές Μαΐου του 2019 και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για βιασμό, ασέλγεια και ενδοοικογενειακή βία.

Η οικογένεια ζούσε στην Καλαμάτα. Ο κατηγορούμενος πατέρας έδερνε και κακοποιούσε και τη μητέρα. Η κόρη του, ηλικίας 16,5 χρόνων τότε, δεν άντεξε και ξέσπασε μπροστά σε όλη της την οικογένεια το βράδυ του Πάσχα.

Ο πατέρας είχε γίνει βίαιος και επιθετικός επειδή η μικρή είχε βγει με φίλες της πιο πριν. Στις αρχές Απριλίου 2019 – όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της “Ε” για τη σύλληψη και την προφυλάκισή του- ο 44χρονος είχε προσπαθήσει να ασελγήσει σε μία από τις φίλες της κόρης του.

Τότε ήταν και η πρώτη φορά που η έφηβη μοιράστηκε με τη φίλη της τους αλλεπάλληλους βιασμούς σώματος και ψυχής που δεχόταν από τον πατέρα της. Μετά τις αποκαλύψεις που έκανε η κόρη, η μητέρα την πήρε μαζί με το άλλο της παιδί και έφυγαν από το σπίτι.

Πήγαν και στην Αστυνομία, και αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέλαβαν τον πατέρα ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πηγή: Εφ. Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα