Μεσσηνία

Καλαμάτα: 8 χρόνια κάθειρξης σε πρώην δημοτικό υπάλληλο για διευκόλυνση εξόδου αλλοδαπών από το αεροδρόμιο

Κατά 4 χρόνια μείωσε την ποινή του χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ένας πρώην υπάλληλος Δήμου της Αττικής, εργαζόμενος στο εκεί Τμήμα Αλλοδαπών,  ο οποίος κατηγορούνταν ως υπεύθυνος για τη διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτης χώρας από το ελληνικό έδαφος μέσω του αεροδρομίου Καλαμάτας.
Από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ. Χθες του αναγνωρίσθηκε ελαφρυντικό και η ποινή μειώθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης.

Από το αεροδρόμιο
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, κατά την ακροαματική διαδικασία, η Αστυνομία το 2013 είχε πληροφορίες για την ύπαρξη κυκλώματος στο αεροδρόμιο Καλαμάτας που διευκόλυνε, με πλαστά έγγραφα, αλλοδαπούς να απομακρυνθούν από την Ελλάδα.
Στις 27 Αυγούστου 2013 υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκε να προβεί σε έλεγχο εισιτηρίου που είχε εκδοθεί στο όνομα του κατηγορουμένου, επειδή θυμήθηκε πως είχε ξαναθεωρήσει στο παρελθόν αντίστοιχο. Στις 17 Αυγούστου ένας Σύρος υπήκοος είχε ταξιδέψει προς τη Γερμανία με διαβατήριο στο όνομα του κατηγορούμενου, ενώ στις 27 Αυγούστου ένας Σύρος (που συνελήφθη μαζί με τον πρώην δημοτικό υπάλληλο) χρησιμοποίησε διαβατήριο με στοιχεία Έλληνα και τη δική του φωτογραφία στο διαβατήριο.

Ομολογία
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας τον πρώην δημοτικό υπάλληλο, ο οποίος είχε κάνει check in, αλλά είχε δώσει την κάρτα επιβίβασής του σε ένα Σύρο. Οι αστυνομικοί στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου εντόπισαν το αυτοκίνητο του Έλληνα, όπου βρήκαν μία βαλίτσα και ένα σακ βουαγιάζ, τα οποία ανήκαν σε δύο Σύρους. Στον έναν που συνέλαβαν μαζί του και σε έναν άλλο που διέφυγε, όταν αντιλήφθηκε τις συλλήψεις.
Ο κατηγορούμενος στο πρώτο δικαστήριο είχε αρνηθεί την ανάμειξή του, αλλά χθες ομολόγησε την πράξη του. Είπε πως δεν ήταν αυτός αρχηγός, αλλά μέλος που αναγκάσθηκε να εμπλακεί λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε. Επίσης, είχε τεθεί εκείνη την περίοδο σε αργία από τη δουλειά του για υπόθεση που πλέον δικαιώθηκε και έτσι έμπλεξε. Ζήτησε, δε, από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία, σημειώνοντας ότι η φυλακή τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει πολλά πράγματα.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα