Μεσσηνία

Καλαμάτα: Απολογείται την άλλη εβδομάδα ο 57χρονος που κατηγορείται πως τραυμάτισε με ρόπαλο συγχωριανό του

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίσθηκε και χθες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, η δίκη 57χρονου από την Αρεόπολη, ο οποίος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, οπλοφορία και οπλοχρησία, εναντίον συγχωριανού του.
Ειδικότερα, κατηγορείται ότι το Μάιο του 2014 χτύπησε με ρόπαλο και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι και το σώμα συγχωριανό του για μεταξύ τους διαφορές. Ο κατηγορούμενος αρνείται ότι είχε σχέση με το περιστατικό, αλλά, το θύμα έχει αναγνωρίσει και κατονομάσει τον κατηγορούμενο.

Χτυπήματα με ρόπαλο
Οι διαφορές μεταξύ τους είχαν ξεκινήσει από μια αποθήκη του αγροτικού συνεταιρισμού που είχε μισθώσει ο κατηγορούμενος. Το θύμα ήταν μέλος του συγκεκριμένου Συνεταιρισμού και ο 57χρονος είχε κληθεί να παραδώσει την αποθήκη, καθώς δεν είχε καταβάλλει ενοίκια.
Στις 17 Μαΐου 2014, το θύμα στάθμευσε το αυτοκίνητό του δίπλα σε κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος, με αποτέλεσμα να τον απειλήσει ώστε να το απομακρύνει. Το θύμα προσέφυγε στον Εισαγγελέα, και δόθηκε εισαγγελική παραγγελία για συστάσεις σε βάρος του κατηγορούμενου.
Δύο ημέρες αργότερα και αργά το βράδυ, ο 57χρονος κατηγορείται ότι πήγε στην περιοχή που έμενε το θύμα και το πλησίασε την ώρα που άνοιγε την πόρτα του σπιτιού του. Με ένα ξύλινο ρόπαλο άρχισε να τον χτυπάει στο κεφάλι και το σώμα, προκαλώντας του σοβαρά τραύματα, κυρίως στο κεφάλι.

Μάρτυρες
Παρά το γεγονός ότι το θύμα τον έχει κατονομάσει, ο κατηγορούμενος εξακολουθεί να αρνείται ότι είναι ο δράστης της επίθεσης, προβάλλοντας ως ισχυρισμό ότι την ώρα της επίθεσης, μαζί με την κόρη του, είχαν πάει τη γυναίκα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
Χθες, μεταξύ άλλων, κατέθεσαν ο γαμπρός του κατηγορούμενου, βεβαιώνοντας ότι εκείνο το βράδυ ο 57χρονος βρισκόταν στο Νοσοκομείο, όπου είχε πάει τη γυναίκα του.
Οι δικηγόροι και των δύο πλευρών κάνουν λόγο για ψευδορκία μαρτύρων, ενώ η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Δέσποινα Τσιλιβαράκη, ζήτησε από το δικαστήριο τη δίωξη μαρτύρων κατηγορίας για ψευδορκία.
Η χθεσινή διαδικασία διεκόπη αργά το μεσημέρι και θα συνεχισθεί στις 16 Μαρτίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και την απολογία του κατηγορουμένου.

Πηγή: Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα