Μεσσηνία

Καλαμάτα: Αθωώθηκε προφυλακισμένος αλλοδαπός για ληστεία οικογένειας

Ακούστε το άρθρο

Αθώος,  λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας, ένας νεαρός αλλοδαπός για τη ληστεία με κουκούλες σε βάρος οικογένειας στο Νιοχώρι της Μεσσήνης το Σεπτέμβριο του 2015.

Οι αρχές είχαν φτάσει στην ταυτότητά του από άρση τηλεφωνικού απορρήτου, όμως ο ίδιος αρνήθηκε ότι έχει εμπλοκή με την υπόθεση, ούτε και με το τηλέφωνο που του καταμαρτυρούν ότι είχε στην κατοχή του.

Η εισαγγελέας ζήτησε την αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης για κρείσσονες, προκειμένου να ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο, η πρότασή της δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος είχε εντοπισθεί τον Απρίλιο του  2016 και είχε προφυλακισθεί.
Η ληστεία 

Το περιστατικό συνέβη ξημερώματα στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.  Ο υπερήλικας άντρας κοιμόταν σ’ ένα δωμάτιο και σε διπλανό η 81χρονη σύζυγός του και η κόρη του. Οι δράστες μπήκαν από μπαλκονόπορτα του σπιτιού. Ένας στο ένα δωμάτιο και ο άλλος στο δεύτερο.
Η γυναίκα περιέγραψε στην κατάθεσή της, πως, ενώ κοιμόταν, άκουσε την κόρη της να τη φωνάζει και είδε έναν άγνωστο από πάνω της να της έχει κλείσει το στόμα. Φορούσε μια πάνινη κουκούλα και γάντια. Άφησε την κόρη της και έσφιξε με το χέρι του με δύναμη το πρόσωπο της 81χρονης απειλώντας την να μη μιλήσει.
Παράλληλα, άκουγε φασαρία και από το δωμάτιο του άντρα της και κατάλαβε ότι εκεί ήταν άλλο άτομο. Τους ζήτησε να μην τους φιμώσουν γιατί έχουν προβλήματα υγείας και μετά οι δράστες τους έβαλαν και τους τρεις σ’ ένα δωμάτιο. Και ο δεύτερος δράστης είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Κρατούσαν, δε, και τους απειλούσαν με κατσαβίδι και χαρτοκόπτη, ενώ ο ένας  είχε μαύρο τατουάζ στο χέρι του. Άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι και να ζητούν επίμονα να τους πουν που έχουν κρύψει  τα λεφτά.
Τους κλείδωσαν

Αφαίρεσαν δύο ρολόγια χειρός, 300 ευρώ από το σακάκι του άντρα, ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα που τράβηξαν και έκοψαν από το λαιμό της 81χρονης και το ποσό των 200 ευρώ από την κόρη.

Και τα τρία θύματα κατέθεσαν ότι ο ένας συνεχώς επικοινωνούσε με το κινητό τηλέφωνο μ’ ένα τρίτο άτομο, το οποίο αποκαλούσε «Σοκόλ», ενώ μέσα στο σπίτι τους έμειναν αρκετή ώρα ψάχνοντας τα πάντα.

Στη συνέχεια τους κλείδωσαν στο μπάνιο και έφυγαν, αφού το ασύρματο τηλέφωνο και τα κινητά τους τα έβαλαν στο σαλόνι του σπιτιού.

Τα θύματα κατάφεραν να σπάσουν το τζάμι του μπάνιου και να φωνάξουν για βοήθεια, μέχρι που τους άκουσε ένας μαθητής που περνούσε για να πάει στο σχολείο του και ειδοποίησε τους γείτονες ότι κάτι συμβαίνει.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αρχές απέδωσαν το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν την ώρα της ληστείας στον κατηγορούμενο και έτσι έφτασαν στη σύλληψή του.

Στην απολογία του, ο νεαρός αλλοδαπός  είπε ότι είναι 20 χρόνια στην Ελλάδα και από αυτά τα 10 στην Καλαμάτα. Εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής και αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με τη ληστεία. Είπε επίσης, ότι το τηλέφωνο αυτό που λένε δεν το είχε ποτέ και πως αυτό που χρησιμοποιεί είναι άλλο και το έχει δέκα χρόνια.

Πηγή: Εφ.Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα