Μεσσηνία

Καλαμάτα: Διπλή χασισοφυτεία με 202 δενδρύλλια σε δάσος

Ακούστε το άρθρο

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας – Ήταν και φυγόποινος!

Πήγαινε να μεταφυτεύσει 17 δενδρύλλια κάνναβης στην ήδη μεγάλη χασισοφυτεία που είχε στήσει σε δυο επίπεδα σε μια δύσβατη δασική έκταση έξω από ένα χωριό του Δήμου Καλαμάτας ένας 57χρονος, όταν τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν εντοπίσει την παράνομη καλλιέργεια και την παρακολουθούσαν διακριτικά.

Ο δράστης συνελήφθη κρατώντας ένα πλαστικό τελάρο μέσα στο οποίο υπήρχαν γλάστρες με τα 17 φυτά ύψους ως 60 εκατοστών, ενώ στους δύο ανισόπεδους χώρους που είχε εκχερσώσει και διαμορφώσει κατάλληλα, κατασχέθηκαν άλλα 185 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 60 εκατοστών και αντικείμενα για την καλλιέργεια. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του καλλιεργητή στο κοντινό χωριό, όπου βρέθηκαν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους δυο κιλών 707 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν ένα κινητό, κάρτες sim και το όχημα που χρησιμοποιούσε.

Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ήταν και φυγόποινος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για σωματική βλάβη από αμέλεια. Έτσι, ο 57χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή.

Συλλήψεις για ναρκωτικά και στο Αγρίνιο

Στα χέρια αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. έπεσαν δυο Έλληνες στο Αγρίνιο, όταν κατά τον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν τρία τσιγαριλίκια. Αργότερα, σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο ιδιοκτησίας ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκαν εννέα δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως ενός μέτρου, τα οποία καλλιεργούσε σε τρεις γλάστρες. Οι δράστες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου με κατηγορίες για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Όλη η επικαιρότητα