Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλαμάτα: Εναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή στη μητέρα που εγκατέλειψε τα 4 παιδιά της!

astynomia.jpg

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με διετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στην ανύπαντρη μητέρα 4 αγοριών, ηλικίας από 9 έως 13 ετών, τα οποία άφησε το μεσημέρι της Δευτέρας μπροστά στην πύλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης και… έφυγε. (σχετικό ρεπορτάζ)

Την Τετάρτη το δικαστήριο απαγόρευσε να πάρει τα τρία μικρότερα παιδιά από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου φιλοξενούνται προσωρινά, κρίνοντας ότι μπορεί να τα εκθέσει ξανά σε κίνδυνο.

Το δικαστήριο έκρινε ότι τα τρία αγόρια θα πρέπει να δει κοινωνικός λειτουργός και μετά να εκδοθεί απόφαση για το αν θα επιστρέψουν στο σπίτι με τη μητέρα τους. Ο μεγαλύτερος γιος της κατηγορουμένης γύρισε στη μητέρα του το ίδιο απόγευμα (της Δευτέρας), καθώς ο εισαγγελέας κατανόησε την ανησυχία της να επιστρέψει το παιδί στο σπίτι γιατί την επομένη έγραφε εξετάσεις στο σχολείο και έπρεπε να διαβάσει.

Ωστόσο -όπως επεσήμανε η δικαστής- η κατηγορούμενη αρνήθηκε να πάρει πίσω στο σπίτι τα τρία μικρότερα αγόρια, για να προκαλέσει έτσι το ενδιαφέρον του πατέρα τους.

Οπως η ίδια είπε στο δικαστήριο, τα τελευταία 7 χρόνια αυτή και τα παιδιά ζουν χάρη στη βοήθεια που τους προσφέρουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς ο πατέρας τους είναι απών.

Κλαίγοντας παραδέχτηκε ότι πάνω στον πανικό και την απόγνωσή της αναγκάστηκε να τα παρατήσει στην Αστυνομία, γιατί εκεί πίστευε ότι θα είναι ασφαλή.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι έγινε έξαλλη όταν διαπίστωσε πως τα δύο μικρότερα αγόρια έκλεψαν το κινητό μιας φίλης της οικογένειας, η οποία είχε πάει στο σπίτι για επίσκεψη.

«Είχα πρόθεση να τα συνετίσω», ανέφερε η κατηγορουμένη και επικαλέστηκε ότι είχε από πριν ειδοποιήσει την Αμεση Δράση πως θα τους πήγαινε 4 παιδιά. 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα