Μεσσηνία

Καλαμάτα: Εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη στην 120 ΠΕΑ (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή ήταν η επίδειξη από την ομάδα επιδείξεων μεμονωμένου αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”, χθες το μεσημέρι, στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας, κατά τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Οι πιλότοι του “Δαίδαλος”, επισμηναγοί Αλέξιος Χατζηγιώργος και Χρήστος Ναούμης πέταξαν πραγματοποιώντας ριψοκίνδυνους ελιγμούς, αναστροφές, βυθίσεις κι έφθασαν τα 585 χιλιόμετρα, δοκιμάζοντας τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Μιλώντας μέσα από το αεροσκάφος με τον ασύρματο, ξεκινώντας την επίδειξη, οι δύο πιλότοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον κόσμο που ήταν στο αεροδρόμιο, παρατήρησαν πως είναι ημέρα γιορτής και τιμής για την Πολεμική Αεροπορία και αφιέρωσαν την επίδειξη στο συνάδελφό τους – επισμηναγό (Ι) Νίκο Βασιλείου, που σκοτώθηκε στις 28 Αυγούστου, στις Κολλίνες της Αρκαδίας, όταν συνετρίβη το εκπαιδευτικό Τ-2, στο οποίο ήταν κυβερνήτης.

Την ομάδα επιδείξεων του “Δαίδαλος” συμπληρώνουν οι υποσμηναγοί Κώστας Παπαγεωργίου, Βασίλης Ντιντής και Πέτρος Στριλιγκάς.

Η επίδειξη που προκάλεσε δέος, περιελάμβανε επιτάχυνση του αεροσκάφους στα 500 χιλιόμετρα στα 10 μέτρα ύψος από τον διάδρομο, κατακόρυφη άνοδο και περιστροφές, βύθιση και επιτάχυνση στα 500 χλμ., κατακόρυφο κύκλο, οριζόντια περιστροφή 4 σημείων, ακτίνα στροφής 900 μέτρων όπου ο πιλότος αντιστέκεται σε δύναμη 6 φορές μεγαλύτερη από τη βαρύτητα, ελιγμό με τριπλό ρολ (3 συνεχόμενες στροφές), εντυπωσιακό ελιγμό με ανάστροφη πτήση, ταχεία ανάστροφη διέλευση στα 585 χιλιόμετρα και ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό προς τους θεατές, κουνώντας τα φτερά του αεροσκάφους.

Ο παρουσιαστής υποσμηναγός παρατήρησε ότι αυτές είναι οι δυνατότητες και τα εξαιρετικά πτητικά χαρακτηριστικά του Τ6.

Οταν το “Δαίδαλος” προσγειώθηκε, οι δύο πιλότοι δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του διοικητή τους, του μητροπολίτη Χρυσοστόμου και των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Πηγή: Εφ.Ελευθερία

Όλη η επικαιρότητα