Μεσσηνία

Καλαμάτα: Επιασε τόπο η πίεση για την πυρασφάλεια – Συμμορφώθηκαν ήδη 8 από τα 11 καταστήματα στην

Ακούστε το άρθρο

Οκτώ από τα 11 καταστήματα της Καλαμάτας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην οδό Ναυαρίνου, που δεν είχαν πυρασφάλεια, συμμορφώθηκαν.

Πήραν το πιστοποιητικό και λειτουργούν κανονικά, χωρίς πρόβλημα και κινδύνους για πελάτες και εργαζόμενους. Τα άλλα 3 που είχαν ελεγχθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου, πάνε για οριστικό κλείσιμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, μετά τις αποφάσεις που έλαβε η Επιτροπή στις 21 Οκτωβρίου, για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας 8 επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος (7 στη Ναυαρίνου και μίας στην Παραλία Βέργας) και για την οριστική διακοπή μίας ακόμα (στη Ναυαρίνου), οι επιχειρήσεις μόλις πήραν τις αποφάσεις, ευαισθητοποιήθηκαν και κίνησαν, επιταχύνοντας μάλιστα, τις διαδικασίες προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που δεν είχαν κινήσει όλους τους προηγούμενους μήνες.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας είχε αποφασιστεί μέχρι την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές είχαν ξεκινήσει ενέργειες για να πάρουν το πιστοποιητικό από την Πυροσβεστική. Η οριστική είχε αποφασιστεί, γιατί η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είχε κάνει καμία ενέργεια για να πάρει το πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Με βάση την ίδια ενημέρωση που είχαμε, τρεις επιχειρήσεις (καθώς υπήρχαν σε εκκρεμότητα αποφάσεις της Επιτροπής για κλείσιμο από τον Αύγουστο) δεν έχουν ανταποκριθεί και αυτές τις ημέρες κινούνται οι διαδικασίες για το κλείσιμό τους.

Οπως είχε τονιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, καθοριστικό ρόλο στους ελέγχους και την αποκατάσταση της νόμιμης λειτουργίας των καταστημάτων έπαιξε το δυστύχημα σε ταβέρνα της Παραλίας, ανήμερα της Υπαπαντής, όπου 3 εργαζόμενες γυναίκες έχασαν τη ζωή τους. Είχε σημειωθεί χαρακτηριστικά ότι σύμφωνα “με έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 9 καταστήματα δεν έχουν πιστοποιητικό πυρασφάλειας, λειτουργούν πολλά χρόνια χωρίς πιστοποιητικό και υπάρχει τεράστιο θέμα”.

via

Όλη η επικαιρότητα