Αθλητισμός

Καλαμάτα: Εξώδικο εταιρείας για τον διαγωνισμό της Τέντας

Ακούστε το άρθρο

Με μηνύσεις και αγωγές απειλεί τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας η εταιρεία «2Π Τεχνολογική Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία», με εξώδικη διαμαρτυρία, για το διαγωνισμό του πανιού της Τέντας.

Στο εξώδικο δηλώνει ότι θα πραγματοποιήσει την απειλή της, αν δεν επαναληφθεί ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη παρέμβαση. Ακόμα, αναφέρει ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η δημοτική αρχή, πάντως, δεν ανησυχεί, όπως επεσήμανε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο πρόεδρός της αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος και για την απειλή και για την πορεία του διαγωνισμού. Μάλιστα, παρατήρησε ότι ο ίδιος έστειλε απάντηση, με επιχειρήματα, με εισήγηση από την επιτροπή διαγωνισμού του έργου, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς και το αίτημα της εταιρείας.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς ζήτησε την άποψη της Νομικής Υπηρεσίας, για το εξώδικο.

Ο σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Αντωνόπουλος ζήτησε ενημέρωση από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό του δήμου Γιώργο Ξηρογιάννη, πρόεδρο της επιτροπής διαγωνισμού για την αλλαγή του πανιού της Τέντας.

Την απάντηση – ενημέρωση έδωσε ο κ. Ηλιόπουλος που απέρριψε τους ισχυρισμούς της εταιρείας, αναφέροντας ότι η εταιρεία ζητεί την επανάληψη του διαγωνισμού για δύο λόγους, οι οποίοι απορρίφθηκαν τεκμηριωμένα από την επιτροπή διαγωνισμού.

Ο κ. Ξηρογιάννης διευκρίνισε ότι όλα έγιναν όπως προβλέπει ο νόμος.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Οικονομική Επιτροπή στις 19 Απριλίου ανέδειξε μειοδότη για την αντικατάσταση του πανιού της Τέντας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ. Είναι η εταιρεία «Αρκά Σύνθεσις Αρχιτεκτονικές Εφαρμογές Διαχείριση Εκμετάλλευση Ακινήτων Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», με προφορά 272.800 ευρώ με ΦΠΑ 24% (220.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ).

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα