Λακωνία Μεσσηνία

Καλαμάτα: Η απόφαση για την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του κρεοπώλη – Το χρέος, οι εμπρησμοί και η «συμφωνία αντρών»!

Ακούστε το άρθρο

Με υψηλές ποινές κάθειρξης τιμωρήθηκαν χθες (23-04-2018) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας τα δύο αδέλφια κτηνοτρόφοι από τη Λακωνία που απήγαγαν έμπορο κρεάτων και το φίλο του και του προκάλεσαν κατάγματα λόγω οικονομικής οφειλής. Οι δύο κτηνοτρόφοι κινδύνεψαν να πάνε φυλακή, καθώς κατά πλειοψηφία οι δικαστές (2-1) δέχτηκαν η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με την επιβολή περιοριστικών όρων. Μία δικαστής πρότεινε να μην τους δοθεί αυτό το δικαίωμα και να οδηγηθούν στις φυλακές.

Το περιστατικό συνέβη στις 23 Μαρτίου 2011. Το θύμα, έμπορος κρεάτων, μαζί με ηλικιωμένο φίλο του πήγαν στη Σπάρτη σε προκαθορισμένο ραντεβού με τα δύο αδέλφια, καθώς από αγορά μοσχαριών τούς όφειλε περίπου 140.000 ευρώ. Καθώς, όμως δεν είχε να δώσει τα λεφτά, τα δύο αδέλφια δέσμευσαν το φίλο του, ενώ ο ένας αδελφός άρχισε να χτυπάει τον έμπορο με σιδερένιο λοστό, με αποτέλεσμα να του σπάσουν το ένα πόδι, να του ραγίσουν το άλλο και να του προκαλέσουν κακώσεις.

Ακολούθως με τη βία τούς πήγαν σε στάβλο τους. Τον μεν ηλικιωμένο έπειτα από λίγο τον άφησαν και τον πήγαν στο ΚΤΕΛ να φύγει, ενώ το θύμα το πήγαν σε άλλο στάβλο. Εκεί ζήτησαν τηλεφωνικά από το συνέταιρό του να τους δώσει τα χρήματα και από τον ίδιο να φέρει συμβολαιογράφο να τους μεταβιβάσει ακίνητο. Τελικά, τον άφησαν να φύγει, αλλά η υπόθεση αποκαλύφθηκε πολύ καιρό μετά, καθώς και οι δύο πλευρές «συμφώνησαν» να μη μιλήσουν ποτέ γι’ αυτό και να ξεχάσουν την οφειλή.

Η υπόθεση έχει κι άλλες προεκτάσεις και συνδέεται με υπόθεση που εκδικάσθηκε το 2015 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας, όπου τρία άτομα από την Αθήνα (οι δύο αστυνομικοί) καταδικάσθηκαν για εμπρησμό των αυτοκινήτων των δύο αδελφών κτηνοτρόφων στον Κότρωνα. Μάλιστα, τότε τα δύο αδέλφια είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό τον έμπορο, για τον οποίο τώρα δικάσθηκαν ότι ξυλοφόρτωσαν. Στο δε Μεικτό Δικαστήριο Πειραιά είχε εκδικασθεί υπόθεση εμπρησμού με γκαζάκια του αυτοκινήτου του συνεταίρου του εμπόρου.

Το δικαστήριο, λοιπόν, χθες τους έκρινε ενόχους και τους δύο για αρπαγή κατά συναυτουργία και κατά συρροή με την επιβαρυντική περίσταση του εξαναγκασμού σε πράξη. Επίσης, έκρινε τον έναν αδελφό ένοχο για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και το δεύτερο για απλή ψυχική συνέργεια σε αυτή. Στον πρώτο επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών, ενώ στον αδελφό του κάθειρξη 17,5 χρόνων.

Το δικαστήριο δέχθηκε η έφεσή τους να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους όρους: να καταβάλουν έως τις 2 Μαΐου έκαστος ως εγγύηση 3.000 ευρώ και να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα