Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλαμάτα: Και δεύτερος ανακριτής στο Πρωτοδικείο λόγω φόρτου εργασίας

dikastirio.jpg

Η αύξηση του όγκου δουλειάς, αλλά και η σοβαρότητα των υποθέσεων που χειρίζεται ο ανακριτής Καλαμάτας, οδήγησαν την Ολομέλεια των Δικαστών του τοπικού Πρωτοδικείου να αποφασίσει ότι χρειάζεται και δεύτερος τακτικός ανακριτής.

Αλλωστε εδώ και ένα μήνα υπάρχει επίκουρος ανακριτής και λειτουργούν δύο ανακριτικά γραφεία στο Πρωτοδικείο. Ενώ είναι ζήτημα χρόνου να εγκρίνει ο Αρειος Πάγος το αίτημα της Ολομέλειας και να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει και επίσημα το δεύτερο ανακριτικό γραφείο.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, στο τοπικό Πρωτοδικείο «τα τελευταία τρία χρόνια οι βαριές ποινικές υποθέσεις αυξάνονται και η Ολομέλεια των Δικαστών αποφάσισε την ανάγκη σύστασης δεύτερου ανακριτικού γραφείου για να βοηθηθεί ο τακτικός ανακριτής».

Συνεπώς «σε λίγο καιρό στην Καλαμάτα αναμένουμε την έγκριση της απόφασης αυτής από τον Αρειο Πάγο, ώστε να μπορέσουν οι άνθρωποι να αντεπεξέλθουν στο φόρτο εργασίας που έχουν».

Είπε πάντως ότι είναι απίθανο να τοποθετηθεί τέταρτος αντεισαγγελέας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας, γιατί αυτή την εποχή γίνονται περικοπές οργανικών θέσεων από τα περιφερειακά Πρωτοδικεία. Ανέφερε τέλος ότι η απασχόληση ενός ακόμη πρωτοδίκη σε χρέη ανακριτή «θα έχει ως συνέπεια για το επόμενα ένα δυο χρόνια να επιβαρυνθούν οι υπόλοιποι πρωτοδίκες με περισσότερη δουλειά, αφού θα αυξηθεί ο όγκος εργασίας τους».

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα