Μεσσηνία

Καλαμάτα: Καταδίκη για το θάνατο 73χρονου σε καβγά για την προτεραιότητα στη Λυκούργου

Ακούστε το άρθρο

Ενοχο έκρινε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας τον 39χρονο σήμερα οδηγό, ο οποίος στις 11 Απριλίου 2014 χτύπησε στο πρόσωπο ηλικιωμένο και αυτός έπαθε καρδιακή ανακοπή και πέθανε.

Αυτό έγινε στις 11 Απριλίου 2014, μετά από διαφωνία που είχαν για την προτεραιότητα στον κόμβο Λυκούργου και Ψαρών, στην Καλαμάτα. Ο 39χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε την Παρασκευή για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε 8 μήνες φυλάκιση με την αναγνώριση ελαφρυντικού, αλλά η οικογένεια του θανόντα πιστεύει ότι θα ‘πρεπε να είχε ασκηθεί εξαρχής ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Αλλωστε, αυτό υποστηρίζει η οικογένεια και σε αγωγή της, αξιώνοντας δικαίωση για την ψυχική οδύνη και την ηθική βλάβη που υπέστη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 73χρονος οδηγός μηχανής άφησε την τελευταία του πνοή μετά από διαφωνία που είχε με τον κατηγορούμενο για την προτεραιότητα στον κόμβο Λυκούργου και Ψαρών. Ο κατηγορούμενος και ο ηλικιωμένος καβγάδισαν για την προτεραιότητα και σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο 39χρονος (33χρονος τότε) έφτασε σε σημείο να ρίξει δύο χαστούκια ή κατά άλλους μπουνιές στον ηλικιωμένο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση – νεκροψία του ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, ο καβγάς λειτούργησε ως στρεσογόνος παράγοντας και ο 73χρονος κατέληξε από «επιπλακείσα υπερτασική – ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια».

ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ο 73χρονος οδηγός μηχανής επέστρεφε μεσημέρι με τον 8χρονο εγγονό του από το σχολείο, όπως έκανε κάθε μέρα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να παραβίασε το STOP στη Λυκούργου και συνέχισε προς την Κρήτης. Οπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις στη δικογραφία, ο ηλικιωμένος απέφυγε τη σύγκρουση γιατί φρενάρισε, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστες επιπτώσεις γι’ αυτόν και τον εγγονό του, γιατί πήγαινε σιγά κι αντέδρασε φωνάζοντας στον οδηγό του αυτοκινήτου “πού πας ρε φίλε, θα μας σκοτώσεις!”.

Ο κατηγορούμενος σταμάτησε λίγο πιο κάτω το αυτοκίνητο, έβριζε και απειλούσε, ενώ όπως περιγράφεται στην αγωγή της οικογένειας (η οποία εκδικάστηκε και αναμένεται απόφαση), ο νεαρός άνδρας και οδηγός του αυτοκινήτου έπιασε τον 73χρονο από το λαιμό με το ένα χέρι και με το άλλο τον χτύπησε στο πρόσωπο και τον αυχένα, χωρίς ο ηλικιωμένος να μπορεί να αντιδράσει καθώς κρατούσε ισορροπία και αν άφηνε το μηχανάκι για να αμυνθεί θα έπεφτε μαζί και ο εγγονός του.

ΖΗΤΗΣΕ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο μικρός λοιπόν έβαλε τις φωνές και ζητούσε βοήθεια από τους περαστικούς κι έτσι έτρεξαν από μια καφετέρια και απομάκρυναν τον κατηγορούμενο, ενώ πήραν και τον μικρό από εκεί. Ο ηλικιωμένος κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο το 100 και ο κατηγορούμενος φέρεται να εξαγριώθηκε και επέστρεψε χτυπώντας τον στο πρόσωπο και στο στήθος για δεύτερη φορά. Ο 73χρονος τότε λύγισε και κατέρρευσε στο οδόστρωμα, ενώ ο κατηγορούμενος μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε.

Οπως περιγράφουν οι συγγενείς στην αγωγή, ο 73χρονος “εξαιτίας των σφοδρών χτυπημάτων έφερε το χέρι του στο σημείο της καρδιάς, άρχισε να βογκάει, τον έπιασε τρέμουλο, όπου αμέσως σε δευτερόλεπτα έχασε τις αισθήσεις του και κατέρρευσε”. Ενας περαστικός προσέτρεξε σε βοήθεια κάνοντάς του μαλάξεις στο στήθος, ενώ ένας άλλος από διπλανή καφετέρια κάλεσε το ΕΚΑΒ, αλλά όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε ήδη καταλήξει.

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος πάντως δεν αρνήθηκε ότι καβγάδισαν με τον θανόντα και πως τον χαστούκισε, αν και δεν δέχτηκε ότι χτύπησε με μπουνιές τον ηλικιωμένο. Από την ανάκριση άλλωστε, ο 39χρονος υποστήριξε ότι ο 73χρονος τον προκάλεσε, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε την απαλλαγή του, αλλιώς μετατροπή της κατηγορίας σε απλή σωματική βλάβη.

eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα