Μεσσηνία

Καλαμάτα: Η κόντρα Σαμαρά- Καμμένου κλείνει το στρατόπεδο σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα

Ακούστε το άρθρο

-«Ασπίδα» Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής σε μητροπολίτη Μεσσηνίας

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την οικονομική ανάπτυξη της Καλαμάτας και γενικότερα της Μεσσηνίας- κι αυτό είναι η παραμονή ή όχι του στρατοπέδου. Μέχρι εκεί φτάσαμε. Να κρύβουμε τα στραβά μας καμωμένα τόσα χρόνια κάτω από το χαλί. Ακόμα κι αν το νέο στρατιωτικό δόγμα της χώρας επιτάσσει το κλείσιμο μερικών ή όλων των Κέντρων Νεοσυλλέκτων στην Πελοπόννησο, αυτό της Καλαμάτας δεν πρέπει να κλείσει, γιατί έχει ιστορία. Λες και τα υπόλοιπα δεν έχουν. Τέλος πάντων.

Εν μέσω μέτρων και αντίμετρων του νέου πολυνομοσχεδίου, εν μέσω κρίσης που κλείνει οσονούπω μια δεκαετία και έχει σμπαραλιάσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, εμείς παίζουμε την κολοκυθιά. Γιατί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha για το στρατόπεδό μας;

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα χθες, η όλη ιστορία κρύβει πίσω της την πολιτική κόντρα του Πάνου Καμμένου με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Έβαλε μέσα και την οικονομική παράμετρο (σ.σ. ξέρετε κρίση, μείωση δαπανών), αλλά σχολίασε πως αν χρειαστεί, ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί να…τσοντάρει κάποια χρήματα για να μη φύγει το στρατόπεδο. Τόσο ανοιχτοχέρης… Ξεκαθάρισε, όμως, ότι αν μπει λουκέτο, αυτό θα γίνει με πολιτική απόφαση και για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Για τα αιτήματα – ρουσφέτια του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου δε χάθηκε και ο κόσμος. Για το καλό των Καλαματιανών (σ.σ.  όλων;) ήταν. Εξάλλου, όπως υπογράμμισε, η Εκκλησία δεν μαζεύει ψήφους! Ξεκαθάρισε, όμως, ότι ο ίδιος δεν έχει ζητήσει την παραμικρή εξυπηρέτηση από τον υπουργό.

«Τα περί ρουσφετιών αποτελούν προσχήματα, αυτό είναι προφανές. Πάντα υπήρχαν ρουσφέτια και πάντα θα υπάρχουν – και σήμερα υπάρχουν και το λέγω ευθέως και προς τον υπουργό. Προσωπικά, είμαι αντίθετος με τα ρουσφέτια. Αν έχει κάτι να καταλογίσει για το δήμαρχο Καλαμάτας, να το πει δημόσια! Ποτέ δεν έστειλα σημειώματα, ούτε παρακάλεσα, ούτε απαίτησα κάτι.

Όμως, όταν ένας τοπικός άρχοντας ή κάποιος πολιτικός υποβάλλει κάποιο αίτημα, το οποίο στη συνέχεια αξιολογείται από την πολιτική ηγεσία, δεν είναι και προς θάνατον! Δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή. Ας το αξιολογήσει αρνητικά αυτός που πρέπει να το αξιολογήσει! Γι’ αυτό είπα ότι η αναφορά στα ρουσφέτια είναι πρόσχημα και η αιτία για την ενδεχόμενη κατάργηση του στρατοπέδου είναι οικονομική και πολιτική”, πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, χθες οι αυτοδιοικητικοί της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία έστησαν ασπίδα προστασίας και για το στρατόπεδο και για το μητροπολίτη. Γιατί, εκτός από το δήμαρχο, για το θέμα μίλησαν τόσο ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς όσο και η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη. Αμφότεροι καταδίκασαν απερίφραστα τις δηλώσεις Καμμένου, ιδιαίτερα εναντίον του μητροπολίτη, ενώ πρόσθεσαν ότι η στάση του υπουργού θίγει και όλους τους Μεσσήνιους.

Επανερχόμενοι στο δήμαρχο, στις χθεσινές δηλώσεις του υπογράμμισε: «Φαίνεται ότι το στρατόπεδό μας έχει μπει στη διελκυστίνδα των πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων». Πρόσθεσε, επίσης, ότι είναι περίεργο, όταν κάθε φορά ανοίγει το ζήτημα αλλαγών στη δομή του στρατεύματος, που για το μόνο στρατόπεδο για το οποίο διαρρέουν πληροφορίες ότι πάει για κλείσιμο είναι αυτό της Καλαμάτας.

Πηγή: Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα