Μεσσηνία

Καλαμάτα: Κρούσματα ψώρας σε δημοτικό σχολείο

Ακούστε το άρθρο

Δύο κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας και ο δήμος έκανε απολυμάνσεις το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην εφημερίδα “Ελευθερία” ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Παύλος Κλάδης, επιβεβαίωσε τα δύο περιστατικά, λέγοντας ότι τα παιδιά είναι αδελφάκια – ενώ παρέμβαση είπε ότι έγινε και στο σπίτι της οικογένειας, γιατί συμπτώματα παρουσίασαν και η μητέρα με τη γιαγιά.

Να σημειωθεί ότι οι ενέργειες αυτές έγιναν για την αποφυγή άλλου περιστατικού και όλα αντιμετωπίστηκαν εν τη γενέσει τους, χωρίς να μεταδοθεί ή να εξαπλωθεί η ψώρα, που οφείλεται σε ένα μικροσκοπικό παράσιτο το οποίο ζει και αναπαράγεται στο ανθρώπινο δέρμα.

Είναι σημαντικό να πούμε ότι τα παιδιά κόλλησαν ψώρα από το σπίτι τους και όχι από το σχολείο, γι’ αυτό και ο κ. Κλάδης ενημέρωσε ότι ο δήμος μερίμνησε για τη φαρμακευτική αγωγή με ειδικές λοσιόν και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας, αλλά και να γίνει σήμερα καθαρισμός και αποπαρασίτωση στην κατοικία τους.

Τα δύο αδελφάκια εντοπίστηκαν και το Δεκέμβριο με ψώρα, χωρίς και τότε να εντοπιστεί κάποιο άλλο κρούσμα στο σχολείο. Και επειδή επανεμφανίστηκε (η εξέταση στο νοσοκομείο επιβεβαίωσε πως πρόκειται για ψώρα) θα μείνουν για λίγες μέρες μακριά από το σχολείο, ενώ οι απολυμάνσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα