Μεσσηνία

Καλαμάτα: Ο Ίκαρος που εγκατέλειψε με το Τ2, αρίστευσε και βραβεύτηκε από τον Αρχηγό ΓΕΑ!

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να έζησε στο ξεκίνημά του ένα αεροπορικό ατύχημα, όμως ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Διγγελόπουλος αρίστευσε και βραβεύτηκε από τον Αρχηγό ΓΕΑ.

Ο λόγος για τον νεαρό Ίκαρο που κατέπεσε με το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 στις 3 Ιανουαρίου 2018 στην Καλαμάτα. Ο έμπειρος εκπαιδευτής του, κατάφερε και προσγείωσε το αεροσκάφος σε ένα χωράφι, και έτσι σώθηκαν οι ζωές και των δυο.

Ο Ανθυποσμηναγός Γεώργιος Διγγελόπουλος της 87ης σειράς Ιτπαμένων πρώτευσε στην πτητική εκπαίδευση και απέσπασε το βραβείο για την αποφοίτησή του.

Δείτε τι αναφέρει σχετικά, το Δελτίο Τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η τελετή πέρατος της πτητικής εκπαίδευσης των Ανθυποσμηναγών της 87ης και 88ης Σειράς Ιπταμένων, στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ απένειμε στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Λαντζουράκη και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Υφαντίδη, αρχαιότεροι Έλληνες Ανθυποσμηναγοί της 87ης και 88ης Σειράς αντίστοιχα και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Διγγελόπουλο της 87ης και στον Ανθυποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Καλλέργη της 88ης, πρωτεύσαντες στην πτητική εκπαίδευση, τους επαίνους και τα βραβεία για την αποφοίτησή τους.

Στην ομιλία του ο Αρχηγός, αφού καλωσόρισε τους Ανθυποσμηναγούς στην Αεροπορική Οικογένεια ως μαχητές, τους τόνισε ότι η αποτελεσματικότητα είναι αυτό που ζητάμε από εσάς και για να το επιτύχετε χρειάζεται να είστε άριστοι επαγγελματίες και πάνω απ΄ όλα ασφαλείς, ενώ τους προέτρεψε, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, να μείνουμε ανεπηρέαστοι και με πείσμα και αφοσίωση να προσπαθούμε για τη συνεχή βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Θωμάς Χατζηαθανασίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπεία Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικές πολιτειακές και θρησκευτικές Αρχές, καθώς και συγγενείς των Ανθυποσμηναγών.

Πηγή: armyvoice

Όλη η επικαιρότητα