Μεσσηνία

Καλαμάτα: Παραμένει στη φυλακή η Γεωργιανή που άφησε το μωρό της σε κάδο απορριμμάτων

Ακούστε το άρθρο

Την αναστολή της ποινής της αιτήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η 26χρονη σήμερα μητέρα του νεογέννητου μωρού που είχε βρεθεί πεταμένο στις 18 Δεκεμβρίου 2019 σε υπόγειο κάδο σκουπιδιών στην οδό Κανάρη και Αριστοτέλους στην Καλαμάτα.

Η μητέρα, υπήκοος Γεωργίας, εκτίει ποινή κάθειρξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα, στη Θήβα. Χθες στο δικαστήριο, η δικηγόρος της επικαλέστηκε πως έπασχε από επιλόχεια ψύχωση και ζήτησε από τους εφέτες μια ευκαιρία πριν το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του χρόνου τον Απρίλιο, προκειμένου η εντολέας της να αποδείξει ότι μπορεί να φροντίσει το μωρό της, που τώρα μεγαλώνει με τη μητέρα της 26χρονης υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας. Ωστόσο, ο πρόεδρος και οι δύο εφέτες κράτησαν επιφυλάξεις παρά τη θετική πρόταση της εισαγγελέα Εφετών και απέρριψαν την αίτηση, οπότε θα παραμείνει στη φυλακή.

Θυμίζουμε ότι η 24χρονη τότε μητέρα του νεογέννητου συνελήφθη από τους αστυνομικούς ενώ έφευγε για να επιστρέψει στην πατρίδα της. Το μωρό αφού παρέμεινε πεταμένο στα σκουπίδια από τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για νοσηλεία. Η νεαρή γυναίκα φέρεται ότι πέταξε το τεσσάρων ημερών μωρό της στον κάδο γιατί βρισκόταν σε απόγνωση και μακριά από την πατρίδα της, αδυνατώντας να το μεγαλώσει μόνη χωρίς τον πατέρα. Μάλιστα όταν βγήκε από το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου γέννησε το παιδί, το πήρε με το ΚΤΕΛ και ταξίδεψε στην Αθήνα για να βρει τον πατέρα του.

Γύρισε πίσω γιατί στην Καλαμάτα είχε φίλους από τη Γεωργία, οι οποίοι την φιλοξενούσαν περιστασιακά και περνώντας από τη γειτονιά για να φτάσει στο σπίτι όπου φιλοξενείτο στο κέντρο της πόλης, πέταξε το μωρό. Μια περίοικος το άκουσε να κλαίει γοερά μεταξύ 6.30 και 6.40 το πρωί, ενώ το πλήρωμα του περιπολικού έφτασε 3-4 λεπτά πριν το απορριμματοφόρο -το οποίο καθυστέρησε να φτάσει λόγω μιας βλάβης. Οταν έφτασε στο σημείο το περιπολικό, ο αστυνομικός διέκρινε το κεφάλι του μωρού ρίχνοντας φως με το φακό του. Ηταν ντυμένο καλά και τυλιγμένο με κουβέρτα μέσα σε μια χάρτινη σακούλα από μαγαζί με βρεφικά είδη, που η μητέρα είχε δέσει τα χερούλια και είχε πετάξει μέσα στον κάδο. Οι αστυνομικοί μετέφεραν το μωρό στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, απ’ όπου η μητέρα είχε πάρει εξιτήριο την προηγούμενη μέρα.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα