Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλαμάτα: Προσποιήθηκε την πωλήτρια και τη λήστεψε χρησιμοποιώντας σπρέι και υπνωτικό!

sprey.jpg
Ακούστε το άρθρο
Μια απίστευτη για τα δεδομένα της Μεσσηνίας και παράλληλα ανησυχητική για τη μεθοδολογία της, ληστεία σε βάρος γυναίκας στην Καλαμάτα, απασχολεί την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Καλαμάτας.

Το πολύ περίεργο στην όλη υπόθεση είναι ότι η… επίδοξη κλέφτρα μπήκε στο διαμέρισμα της γυναίκας μέρα μεσημέρι με πρόφαση πώληση προϊόντος, στην αρχή τη ζάλισε με σπρέι που της έριξε και στη συνέχεια την υποχρέωσε να πιει ένα υγρό, εξαιτίας του οποίου το θύμα κοιμήθηκε μέχρι την επόμενη ημέρα.

Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός ότι δεν ανακάτεψε το σπίτι, πήρε συγκεκριμένα κοσμήματα και όχι όλα, ενώ προχώρησε και σε ανάληψη χρημάτων από κάρτες που αφαίρεσε.
 
Με πρόφαση την πώληση συναγερμού

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής. Περίπου στις 16:00, η γυναίκα η οποία μένει μόνη της, επέστρεφε στο σπίτι της, όταν στο τοιχίο δίπλα στην είσοδο της πολυκατοικίας, είδε να κάθονται δύο νεαρές γυναίκες.

Η μία από αυτές της είπε ότι θέλει να πάει στον 1ο όροφο, αλλά δεν ακούνε το κουδούνι και την ακολούθησε την ώρα που η γυναίκα άνοιγε την είσοδο.

Μπήκε μαζί της στο ασανσέρ, αλλά την ακολούθησε μέχρι τον 2ο όροφο, πιάνοντάς της τη συζήτηση και λέγοντας ότι προωθεί ένα πολύ καλό σύστημα συναγερμού και πρέπει να της κάνει επίδειξη.

Παρά το γεγονός ότι η γυναίκα αρνήθηκε, η δράστιδα, η οποία σύμφωνα με την περιγραφή του θύματος είναι περίπου 35 χρόνων και Ελληνίδα, την ακολούθησε μέχρι το διαμέρισμά της και μπήκε μέσα.
 
Την υποχρέωσαν να πιει

Όταν πια η γυναίκα είχε ξεκλειδώσει το διαμέρισμα και βρίσκονταν στην είσοδο, η δράστιδα της έριξε σπρέι στο πρόσωπο, από το οποίο άρχισε να ζαλίζεται. Ακολούθως σε ένα ποτήρι με νερό, έριξε ένα ροζ υγρό, το οποίο ανάγκασε τη ζαλισμένη γυναίκα να πιει και από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάται τίποτα.

Το θύμα ξύπνησε την άλλη ημέρα το πρωί, πεσμένη στο πάτωμα.

 
Διαπίστωσε πως είχαν ανοίξει μόνο την ντουλάπα της, δεν είχαν πειράξει άλλα πράγματα και συρτάρια του σπιτιού, και από ένα νεσεσέρ πήραν ένα μονόπετρο δαχτυλίδι και δύο χρυσούς σταυρούς.

Το περίεργο είναι πως δεν πήραν δύο μαργιταρένια κολιέ που ήταν στο ίδιο νεσεσέρ και μια ασημένια αλυσίδα που ήταν στο κομοδίνο. Επίσης, πήραν ένα κινητό τηλέφωνο, το ποσό των 40 ευρώ και δύο κάρτες ανάληψης.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι από τη μία κάρτα έκαναν ανάληψη από τράπεζες, συνολικού ποσού 1.700 ευρώ.

Ήδη έχει ληφθεί δείγμα από τα υπολείμματα του υγρού που έδωσαν στο θύμα να πιει και έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Αθήνας για να διαπιστωθεί περί τίνος πρόκειται, ενώ για εξέταση στάλθηκαν και άλλα ευρήματα από το διαμέρισμα που μπορεί να οδηγήσουν στην εξακρίβωση της ταυτότητας των δύο γυναικών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ερευνά με ιδιαίτερη προσοχή την υπόθεση, αναζητώντας τις δράστιδες και συστήνοντας ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους να είναι προσεκτικοι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους με όποια πρόφαση.

 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα