Μεσσηνία

Καλαμάτα: Τον Ιούνιο εκδικάζεται η έφεση του 56χρονου υπαλλήλου για την αποπλάνηση της 12χρονης

Ακούστε το άρθρο

Σε δεύτερο βαθμό θα εκδικασθεί στις 8 Ιουνίου στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η υπόθεση του 56χρονου υπαλλήλου της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Μεσσηνίας, ο οποίος το 2015 συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για κατάχρηση και αποπλάνηση ανηλίκου και έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό.
Η υπόθεση εκδικάσθηκε, έπειτα από αρκετές αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων πέρυσι, τον Ιούνιο του 2016 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου. Μάλιστα, η τότε απόφαση του δικαστηρίου είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και συζητήσεις σε νομικούς και δικαστικούς κύκλους. Ενώ ο 56χρονος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος και του επιβλήθηκε υψηλή ποινή καθείρξεως, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει  αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του και αφέθηκε ελεύθερος με όρους.

Στο Γύθειο
Στο Γύθειο πέρυσι η υπόθεση εκδικάσθηκε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς αφορά ανήλικο κορίτσι, ενώ ήταν χαρακτηριστικές οι καταθέσεις των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας για την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του, αλλά και της θείας του κοριτσιού που βοήθησε στην αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας.
Κατάθεση, δε, είχε δώσει και το ανήλικο κορίτσι μέσω οπτικοακουστικού υλικού.
Σύμφωνα με την κατηγορία, οι περιπέτειες της 12χρονης ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2014 και διήρκεσαν έως το Μάρτιο του 2015, οπότε ο 56χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στο σπίτι του κοριτσιού.
Η μικρή, λόγω των στενών σχέσεων των δύο οικογενειών, δεν αποκάλυπτε τα όσα συνέβαιναν, υπό το φόβο ότι δε θα γίνει πιστευτή. Η θεία της, όμως, άρχισε να αντιλαμβάνεται πως κάτι δεν πάει καλά με το κορίτσι και κατάφερε να την κάνει να αποκαλύψει όσα γίνονταν. Απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και με τη συγκατάθεση της οικογένειας και του κοριτσιού, στήθηκε επιχείρηση στο σπίτι του.
Η 12χρονη κάλεσε εκεί τον 56χρονο, όταν ήταν μόνη της. Οι αστυνομικοί, κρυμμένοι, τον αιφνιδίασαν την κατάλληλη στιγμή, βρίσκοντας το κορίτσι γυμνό από τη μέση και κάτω και τον ίδιο με τα γεννητικά όργανα έξω από τα ρούχα. Μάλιστα, τότε αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει.

19 χρόνια κάθειρξης
Στο δικαστήριο που έγινε πέρυσι στο Γύθειο ο 56χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, ενώ επιχείρησε να κατηγορήσει την Αστυνομία πως του έστησε παγίδα για προσωπικούς λόγους, καθώς και δικηγόρους.
Οι ισχυρισμοί του, ωστόσο, δεν είχαν γίνει πιστευτοί από το δικαστήριο, ενώ ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ήταν καταπέλτης.
Ομόφωνα τακτικοί δικαστές και ένορκοι τον έκριναν ένοχο για κατάχρηση ανηλίκου που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη σε ασέλγεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και με την επιβαρυντική περίσταση ότι διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τους οικείους του θύματος, όπως και για αποπλάνηση ανηλίκου το οποίο έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν έχει υπερβεί το 13ο κατ’ εξακολούθηση.
Απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί για αναγνώριση ελαφρυντικών και η ποινή που του επιβλήθηκε για τις δύο αυτές σοβαρές πράξεις είναι 19 χρόνια κάθειρξης.
Ωστόσο, κατά πλειοψηφία, με τις ψήφους των τριών τακτικών δικαστών και ενός ενόρκου, έγινε δεκτό το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό όρους. Έτσι, ο 56χρονος μετά την καταδίκη του αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, με τους όρους καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ, απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και απαγόρευσης προσέγγισης της περιοχής που κατοικεί η 12χρονη με την οικογένειά της.

Πηγή: Εφ.Θάρρος

Όλη η επικαιρότητα