Μεσσηνία

Καλαμάτα: Ξεκίνησε η δίκη με 21 κατηγορούμενους για εγκληματικό δίκτυο εμπορίας χασίς

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Καλαμάτας η δίκη των 21 από τους 22 κατηγορούμενους ως μέλη και συνεργάτες του εγκληματικού δικτύου αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις, το οποίο φέρεται ότι εμπορευόταν αλβανικό χασίς και ελληνικό από τον Ταΰγετο και εξαρθρώθηκε πέρυσι τον Ιούλιο από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων.

Για έναν κατηγορούμενο η υπόθεση διαχωρίστηκε και το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη του για του χρόνου στις 15 Νοεμβρίου.

Οσον αφορά τους υπόλοιπους 21 κατηγορούμενους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα -με την επιβαρυντική για κάποιους περίσταση ότι τα κέρδη τους από τις… δουλειές με τα ναρκωτικά ξεπερνούσαν τα 75.000 ευρώ-, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αναμένεται να απολογηθούν αύριο που συνεχίζεται η δίκη.

Μέσω των συνηγόρων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και κάποιοι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι αγόρασαν ναρκωτικά για δική τους χρήση, γιατί είναι τοξικομανείς.

Χθες ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις και η ανάγνωση των εγγράφων.

ΔΥΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ 

Σύμφωνα με τη δικογραφία και την κατάθεση του μάρτυρα αστυνομικού της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, το δίκτυο αποτελείτο από δύο αυτοτελείς οργανώσεις, που αριθμούσαν στο σκληρό τους πυρήνα η μία 5 άτομα και η άλλη 8, ενώ οι υπόλοιποι 9 κατηγορούνται ως περιφερειακοί συνεργάτες.

Στη μία οργάνωση ως αρχηγός φέρεται ένας 62χρονος επιτηδευματίας, κάτοικος Καλαμάτας, και ως μέλη του σκληρού πυρήνα ένας 56χρονος Καλαματιανός αυτοκινητιστής και δύο οι οποίοι ήταν ήδη έγκλειστοι στις φυλακές όταν εξαρθρώθηκε το δίκτυο: ένας 58χρονος, ο οποίος είχε πιαστεί πέρυσι το Μάιο για την καλλιέργεια φυτείας χασίς στην Αλαγονία με 202 δενδρύλλια και ένας 54χρονος, ο οποίος ήταν υπόδικος από πρόπερσι το Δεκέμβριο, καθώς στο σπίτι του στην Καλαμάτα είχαν βρεθεί πάνω από 37 κιλά χασίς. Την πεντάδα συμπλήρωνε ένας 47χρονος κάτοικος Αθήνας, ο οποίος είχε διακόψει τη δράση του σε προγενέστερο χρόνο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2019

Στην άλλη οργάνωση ως ηγετικά μέλη φέρονται ένας 40χρονος κάτοικος Αθηνών και ένας 40χρονος Αλβανός κάτοικος Μεσσήνης. Ενας 60χρονος κάτοικος Αθήνας, ο οποίος κατηγορείται ως αποθηκάριος της εν λόγω οργάνωσης, καθώς σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο σπίτι του έκρυβαν τις ποσότητες χασίς, που κυρίως προμηθευόταν ο 40χρονος Αλβανός σε ταξίδια στη χώρα του. Ως μέλη κατηγορούνται ακόμα ένας 48χρονος μανάβης από τη Μεσσήνη, ένας 42χρονος Αλβανός επίσης κάτοικος Μεσσήνης, ένας 48χρονος αγρότης κάτοικος Μεσσήνης, ένας 42χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από το Λουτράκι Κορινθίας και ένας 36χρονος Καλαματιανός.

Στις έρευνες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξάρθρωσης του δικτύου είχαν κατασχεθεί πάνω από 3,5 κιλά χασίς, 14 δενδρύλλια χασίς, πιστόλια, 202 κροτίδες, οχήματα κ.ά.

Οπως κατέθεσε ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών, οι συνάδελφοί του στην υπηρεσία ξεκίνησαν να παρακολουθούν συνομιλίες από τον Οκτώβριο 2019, ενώ τα φερόμενα ως μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων, επικοινωνούσαν στις μεταξύ τους συνομιλίες με συνθηματικές εκφράσεις.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Όλη η επικαιρότητα