Μεσσηνία

Καλαματιανή «μάντισσα» δεν προέβλεψε την… καταδίκη της

Ακούστε το άρθρο

Ένοχη για απλή απάτη δικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό Καλαματιανή η οποία υποστήριζε ότι κάνει προβλέψεις και «λέει» τον καφέ. Η γυναίκα κάθισε στο εδώλιο έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της πελάτης, ο οποίος την κατηγορούσε ότι του απέσπασε 22.000 ευρώ.

Η γυναίκα είχε παραπεμφθεί με την κατηγορία της απάτης ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας  κατ’ εξακολούθηση, όμως έγινε δεκτό αίτημα του συνηγόρου της, Σπύρου Λαπιώτη, και μετατράπηκε σε απλή απάτη. Μάλιστα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας κατά την πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης δε δέχθηκε ως ποσό της απάτης τα 22.000 ευρώ που επικαλέστηκε ο μηνυτής, αλλά 1.400 ευρώ.

Πρωτόδικα, λοιπόν, είχε δικασθεί σε 7 μήνες φυλάκισης με 3ετή αναστολή, ενώ χθες το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τής αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου και μείωσε την ποινή της σε φυλάκιση 5 μηνών.

Για να λύσει τα μάγια

Η υπόθεση διαδραματίσθηκε από τον Αύγουστο έως το Δεκέμβριο του 2010, όταν ο μηνυτής απευθύνθηκε στο κέντρο πρόβλεψης που λειτουργούσε η κατηγορούμενη, ψυχολογικά φορτισμένος από διάφορα περιστατικά που είχαν συμβεί στη ζωή του.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η κατηγορούμενη τον έπεισε ότι του έχουν κάνει μάγια, όπως και στη μητέρα του, την οποία ο μηνυτής είχε χάσει όταν ήταν ακόμα παιδί.

Αρχικά, για να του λύσει, όπως του υποσχέθηκε, τα μάγια, του ζήτησε 1.400 ευρώ, καθώς θα συνεργαζόταν με πιο έμπειρους συναδέλφους της στην Αθήνα, γιατί η υπόθεσή ήταν δύσκολη. Μετά, σύμφωνα με το μηνυτή, του ζήτησε κι άλλα χρήματα με διάφορες αιτιολογίες, όπως ότι πρέπει να γίνουν επιπρόσθετα πράγματα, να αγορασθούν κάποια αντικείμενα που είναι ακριβά για να λυθούν τα μάγια, βότανα κ.λπ., τα οποία της έδωσε. Ωστόσο, το  δικαστήριο δεν αναγνώρισε τα εν λόγω ποσά.

Την κατήγγειλε
Ο μηνυτής, επίσης, είχε ισχυρισθεί ότι η κατηγορούμενη τον έπεισε ότι η ίδια είχε ιδιαίτερες μεταφυσικές και μαντικές ικανότητες και μπορούσε να επηρεάσει τα άτομα που του έχουν κάνει μάγια. Ο ίδιος πειθόταν όλο και περισσότερο και, όπως κατέθεσε, της έδωσε χρήματα τουλάχιστον 5-6 φορές, ωστόσο δεν μπόρεσε να αποδείξει με έγγραφα την καταβολή 22.200 ευρώ που ισχυριζόταν.

Τελικά, την κατήγγειλε, όταν εκμυστηρεύτηκε σε φίλους του τι έχει συμβεί και τον προέτρεψαν να καταφύγει στις Αρχές, καθώς είχε αρχίσει να λαμβάνει στο σπίτι του περίεργα αντικείμενα, τα οποία δεν είχαν αποστολέα και του προκαλούσαν φόβο.

Πηγή: tharrosnews

Όλη η επικαιρότητα