Χωρίς κατηγορία

«Καλάθια αγάπης» από την Αμαλιάδα!

esake-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

 

Σε μία συμβολική αλλά ουσιαστική κίνηση προχώρησαν ο ΕΣΑΚΕ, η ομάδα μπάσκετ του «Κοροίβου», ο δήμος Ήλιδας και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, χαρίζοντας χαμόγελα σε πενήντα οικογένειες του δήμου Ήλιδας, μέσα από τα καλάθια αγάπης που γέμισαν με τρόφιμα χάρη στην προσφορά φορέων και απλών πολιτών.

Ο ΕΣΑΚΕ (Ελληνικός Σύνδεσμος Ανωνύμων Καλαθοσφαιρικών Εταιρειών), ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια από την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα και επόμενος σταθμός ήταν η Αμαλιάδα και ο δήμος Ήλιδας. Άλλωστε η ομάδα του ‘Κοροίβου’ σε κάθε ευκαιρία δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και βρίσκεται πάντοτε κοντά στους πολίτες του δήμου Ήλιδας και ολόκληρου του νομού Ηλείας που έχουν ανάγκη.

Με αγάπη…

Με αφορμή το παιχνίδι Κόροιβος- Ολυμπιακός, δόθηκε η ευκαιρία να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα λεγόμενα ‘καλάθια αγάπης’ και χθες η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Ήλιδας τα διένειμε, με τη διακριτικότητα που αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις, στις 50 άπορες οικογένειες που είχαν επιλεγεί από το δήμο, την εκκλησία και τον ‘Κόροιβο’.

Η συγκέντρωση των τροφίμων συνεχίστηκε και λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Αμαλιάδας και μάλιστα οι δικαιούχοι είχαν προσκληθεί να παρακολουθήσουν και τον αγώνα.

Στηρίζουν την προσπάθεια

Εκεί, ήταν και οι εκπρόσωποι της προσπάθειας, οι οποίοι έδωσαν υπόσχεση ότι η προσπάθεια δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται…

Ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας συνεχάρη τον ΕΣΑΚΕ, την ομάδα του ‘Κοροίβου’ και τον δήμο Ήλιδας για την ανθρώπινη χειρονομία να βοηθηθούν άπορες οικογένειες της περιοχής. «Ασφαλώς και η εκκλησία δεν θα μπορούσε να μην υποστηρίξει μία τέτοια χειρονομία, διότι είναι καθαρά χριστιανική και ανθρώπινη. Αυτή η κίνηση δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού και ο αθλητισμός είναι μία γιορτή και έτσι πρέπει να επεκτείνεται και στην κοινωνία, με ανθρώπινο και φιλικό πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά ο π. Δαμασκηνός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργος Χαλβατζάκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των φορέων και των απλών φιλάθλων που έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και όπως είπε θα συνεχιστεί σε όλη την επικράτεια. «Θα είμαστε αρωγοί στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και όχι μόνο με τρόφιμα, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοδεχούμενοι να έρχονται δίπλα στις ομάδες και να παρακολουθούν τους αγώνες. Όλοι άλλωστε μπορεί να βρεθούμε σε αυτή τη θέση. Είναι μία συμβολική προσπάθεια αυτή που κάνουμε για να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό και με άλλες ενέργειες και πιστεύω θα πάμε καλύτερα» υπογράμμισε ο κ. Χαλβατζάκης.

Ευχαριστίες προς τον ΕΣΑΚΕ και τις ομάδες που έχουν αναλάβει αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία και από τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δείχνουν ότι ξέρουν πολύ καλά όχι μόνο να βάζουν καλάθια στους αθλητικούς χώρους, αλλά να βάζουν και πολύ καλά καλάθια στη ζωή» και συνέχισε: «Περνάμε μία δύσκολη εποχή, υπάρχουν πολλές οικογένειες που δεν μπορούν να αντέξουν το καθημερινό φορτίο και έρχονται οι ομάδες δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του αθλητισμού να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Να τους συγχαρώ και να βρουν μιμητές». Ο κ. Χριστοδουλόπουλος στάθηκε και στην εκκλησία και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό, ο οποίος από την πρώτη στιγμή βοήθησε να υλοποιηθεί η δράση.

Χρ. Λαγός: «Ο Σύλλογος θα είναι πρωτοπόρος»

Στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΑΕ ‘Κόροιβος’ κ. Χρήστος Λαγός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους για την ανταπόκριση και τόνισε: «Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόταση του ΕΣΑΚΕ να συμμετέχουμε και εμείς στα ‘καλάθια αγάπης. Οι ημέρες που έρχονται, οι ημέρες του Πάσχα είναι ημέρες γιορτής και ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από την κοινωνία. Πρέπει ο καθένας να συμβάλει με τον τρόπο του και να βοηθήσουμε ώστε να απαλύνουμε τον πόνο κάποιων ανθρώπων. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές και να δώσω την υπόσχεση ότι ο Σύλλογος θα είναι πάντα πρωτοπόρος και πάντα παρών σε οτιδήποτε κοινωφελές για την απάλειψη του ανθρώπινου πόνου».

Και φυσικά, η προσπάθεια συνεχίζεται…

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα