Αχαϊα

Καλάβρυτα: Πτώση 10% στην κίνηση… ελπίδες από την ηλιόλουστη Κυριακή

Ακούστε το άρθρο

Με δυσκολίες και μειωμένη κίνηση εξελίσσεται έως τώρα η φετινή χειμερινή σεζόν στα Καλάβρυτα, ωστόσο επικρατεί αισιοδοξία ότι οι πρόσφατες χιονοπτώσεις θα αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην περιοχή.

Όπως πληροφορείται πάντως το thebest.gr, προς το παρόν, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευχάριστα καθώς στις διανυκτερεύσεις υπάρχει σαφής πτώση σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της περιοχή, Κώστας Δαφαλιάς, υπολογίζει την καθοδική αυτή τάση περίπου στο 10%. Τούτο σημαίνει μια αισθητή πτώση σε όσους επιλέγουν τα Καλάβρυτα για ένα Σαββατοκύριακο ή και για περισσότερες ημέρες χειμερινών διακοπών.

Σύμφωνα με τον κ. Δαφαλιά, βασικός λόγος αυτής τα αρνητικής εικόνας ήταν η απώλεια πυκνού χιονιού που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν οι περισσότερες πίστες του Χιονοδρομικού Κέντρου.

«Οι χιονοδρόμοι κατά συνέπεια, επέλεγαν όλο αυτό το διάστημα άλλους προορισμούς για να εξασκήσουν το χόμπι τους με αποτέλεσμα τα Καλάβρυτα να καταγράφουν κάμψη», μα εξηγεί ο κ. Δαφαλιάς. Αυτή φυσικά η περιορισμένη προσέλευση όσων κάνουν σκι έχει οικονομικές συνέπειες γενικότερες στην περιοχή καθώς ταυτόχρονα χάνουν και τα εστιατόρια, τα καφέ και τα άλλα μαγαζιά.

Μέχρι τώρα τα Καλάβρυτα στηρίζονταν κυρίως στους επισκέπτες της μιας μέρας, κυρίως από την Πάτρα και άλλους κοντινούς προορισμούς. Πρόκειται δηλαδή για ανθρώπους που ανεβαίνουν στα ορεινά το πρωί και αποχωρούν το απόγευμα.

Αυτοί όμως δεν διαμένουν στα περίπου 50 καταλύματα που λειτουργούν αυτή την περίοδο στην επαρχία των Καλαβρύτων.

Πάντως, παρά τα έως τώρα δεδομένα, υπάρχει η αισιοδοξία ότι το σκηνικό μπορεί να αλλάξει σταδιακά, ήδη από το Σαββατοκύριακο που διανύουμε. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας υπήρχε αρκετή χιονόπτωση που βοήθησε την κατάσταση στο χιονοδρομικό. Έτσι από σήμερα Σάββατο λειτουργούν κανονικά οι περισσότερες πίστες του Κέντρου.

“Εκ των 14 συνολικά, εάν υπολογίσει κανείς και το snow park, κλειστές υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν μόνο η Άλκηστις, η Αντιγόνη και η Φοίβη. Η ενημέρωση της κανονικής λειτουργίας των υπολοίπων έχει διαχυθεί στους σκιέρ και οι κρατήσεις είναι αυξημένες. Παράλληλα και την Κυριακή, λόγω του καλού καιρού, αναμένεται να υπάρξει μεγάλη προσέλευση επισκεπτών για βόλτα στα ορεινά…

via

Όλη η επικαιρότητα