Ηλεία

Κάλεσμα αντίστασης στο νέο «τσάκισμα» των συντάξεων

Ακούστε το άρθρο

Την κλιμάκωση του αγώνα των συνταξιούχων απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει το μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέτουν ως στόχο τα σωματεία συνταξιούχων της Ηλείας, με την ενημερωτική σύσκεψη-συγκέντρωση που πραγματοποιούν σήμερα στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου.

Όπως τόνισε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου & Περιχώρων, Πέτρος Καπαρέλης, μόλις 6% των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη πάνω από 1000 μηνιαίως, ενώ το 50% των συνταξιούχων όλων των ταμείων παίρνει αθροιστικά έως 500 ευρώ τον μήνα και το 48% των 2,6 εκατ. συνταξιούχων της Ελλάδας μέχρι 700 ευρώ.

«Είμαστε στο φάσμα της εξαθλίωσης και μας οδηγούν, καθ’ υπαγόρευση της ΕΕ και του λεγόμενου κουαρτέτου, σε παραπέρα περικοπές στις συντάξεις και τις αμοιβές των εργαζομένων. Όλα αυτά γίνονται με το πρόσχημα των αντιμέτρων, τα οποία διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο με τεράστιες φοροαπαλλαγές. Ο αγώνας των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων πρέπει να ενταθεί με μεγαλύτερη αγωνιστική διάθεση, να μη μείνει ο κόσμος αδιάφορος διότι η φτωχοποίηση είναι πάνω από το κεφάλι τους», επισήμανε ο κ.Καπαρέλης, προσθέτοντας ότι το 70% του ελληνικού λαού βαθμιαία θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση, αφού η προβλεπόμενη ανάπτυξη ως το 2060 υπολογίζεται κατά μ.ό. στο 1,3%.

«Πρέπει όλες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις και ομοσπονδίες, να δώσουμε απάντηση ότι η γενιά των συνταξιούχων δεμ θα σκύψει το κεφάλι. Αλλά θα κλιμακώσει τους αγώνες, με στόχο να  ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και οι εκπρόσωποί τους. Αυτό να το λάβει υπόψη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ψηφίζει με χέρια και με πόδια τέτοιους νόμους στη Βουλή», δήλωσε ο κ.Καπαρέλης.

Νέο τσάκισμα από το 2019

Ο πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου & Περιχώρων, Παναγιώτης Γιάνναρος, έκανε λόγο για νέο τσάκισμα των συντάξεων και των μισθών με τα νέα μέτρα, υπογραμμίζοντας από το 2019 οι περικοπές και η μείωση του αφορολόγητου θα οδηγήσουν σε απώλεια δυόμισι συντάξεων.

«Στις 18 Μάη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ το 4ο μνημόνιο, φέρνοντας νέα βάρβαρα μέτρα με μεγάλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Θα αντιμετωπίσουμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, αφού πολλοί από μας δεν θα μπορούμε να έχουμε την περίθαλψη που χρειαζόμαστε. Καλούμε αύριο (σ.σ.σήμερα) στη σύσκεψη-συγκέντρωση  στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πύργου για να ενημερωθούν όλοι για τα μέτρα και για την πορεία των δράσεών μας. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη», τόνισε ο κ.Γιάνναρος.

Όλη η επικαιρότητα