Ηλεία

Κάλεσμα για άδειες σε κοινόχρηστους χώρους από τον Δήμο Ηλιδας

17190_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα σε όλους τους καταστηματάρχες από τον δήμο Ήλιδας, προκειμένου να εκδώσουν άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, γιατί σε αντίθετη περίπτωσηέρχονται πρόστιμα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος απέστειλε ειδοποίηση, η οποία κοινοποιείται μέσω της δημοτικής αστυνομίας σε όλους τους καταστηματάρχες που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν κοινόχρηστο χώρο ή πρόκειται να καταλάβουν στο μέλλον, προκειμένου να μεταβούν στον δήμο και να προχωρήσουν στις απαιτούμενες διαδικασίες έκδοσης σχετικής άδειας.

Οι καταστηματάρχες έχουν προθεσμία να το κάνουν μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας και εφόσον δεν έχουν κινήσει τις διαδικασίες για την έκδοση άδειας, σε τυχόν ελέγχους από τη δημοτική αστυνομία, θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ενημέρωση και κάλεσμα για τις οφειλές


Ο κ. Ζαχαρόπουλος προχώρησε την Παρασκευή στην αποστολή και δεύτερου εγγράφου, αυτή τη φορά προς τους πωλητές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων που συμμετέχουν στη λαϊκή αγορά Αμαλιάδας, με το οποίο τους ενημερώνει ότι δεν θα γίνει η λαϊκή αγορά Αμαλιάδας το επόμενο Σάββατο 16 Φεβρουαρίου.

Όπως είναι γνωστό, από τις 15 έως τις 17 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Αμαλιάδας το Φεστιβάλ γαστρονομίας «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και διοργανώνεται από τον δήμο Ήλιδας και το Επιμελητήριο Ηλείας.

Με δεδομένο ότι ξεκινούν οι ετοιμασίες και το στήσιμο των περιπτέρων από την ερχόμενη Δευτέρα, ο χώρος της λαϊκής αγοράς θα διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του Φεστιβάλ και φυσικά δεν θα μπορεί να διεξαχθεί η λαϊκή ενώ το Φεστιβάλ είναι σε εξέλιξη.

Δοθείσης της ευκαιρίας, ο κ.Ζαχαρόπουλος με τη συγκεκριμένη ειδοποίηση καλεί τους πωλητές να προχωρήσουν σε εξόφληση των οφειλών τους προς τον δήμο, γιατί μετά το τέλος Φεβρουαρίου θα αρχίσουν οι έλεγχοι και θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα