Κόσμος

«Καληνύχτα Ελλάδα» λέει το αδελφό κόμμα της Μέρκελ

kalinyhta_ellada_leei_to_adelfo_komma_tis_merkel.jpg
Δηλώσεις-«φωτιά» έρχονται από στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και του αδελφού βαυαρικού κόμματος των Χριστιανοκοινωνιστών για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα.

«Καληνύχτα Ελλάδα, παίρνετε πολύ δύσκολο δρόμο» γράφει σε μήνυμά του στο Twitter ο γενικός γραμματέας του βαυαρικού CSU Αντρέας Σόιερ, ενώ η αντιπρόεδρος του CDU διαμηνύει ότι «η ΕΕ δεν είναι μία ένωση όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, θέτει μόνος τους κανόνες του παιχνιδιού και οι άλλοι πληρώνουν».

Στον επίσημο λογαριασμό των Χριστιανοκοινωνιστών υπάρχει η ανάρτηση: «Ο Τσίπρας και η αριστερή κυβέρνησή του ξεγέλασαν τον κόσμο και είπαν ψέμματα ότι θα μπορούσε να δοθεί βοήθεια χωρίς μεταρρυθμίσεις».

«Πρέπει τώρα να ρωτήσουμε αν για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερα εκτός Ευρωζώνης. Δυστυχώς η Ελλάδα επέλεξε τον δρόμο της απομόνωσης» δήλωσε επίσης ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Χανς Μίχελμπαχ και πρόσθεσε ότι αν κερδίσει το «όχι», όπως δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, δεν βλέπει βάση για περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα.

Την απογοήτευσή του για το διαφαινόμενο αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος εξέφρασε ο πρόεδρος του Γερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έρικ Σβάιτσερ, μιλώντας στο ZDF και επισήμανε ότι η κατάσταση για τις περίπου 120 γερμανικές επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για όλες τις άλλες, «θα επιδεινωθεί απίστευτα».

Σημείωσε ακόμη ότι λόγω των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων ήδη δεν πληρώνεται κανένας λογαριασμός και προέβλεψε ότι αυτή η κατάσταση θα παραμείνει, ενώ έκανε λόγο για σοβαρές «κοινωνικές συνέπειες».

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα