Αρθρογραφία

Καλό καλοκαίρι και… ψυχραιμία

Ακούστε το άρθρο

Από τον χειμώνα είχαμε προγραμματίσει τα θαλασσινά μας μπάνια και όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ακυρώσουμε τώρα, προς χάριν του κορωνοϊού, αλλά και όσων δηλώνουν εχθροί του και λαμβάνουν μέτρα εναντίον του και δήθεν υπέρ μας, με απαγορεύσεις, κανόνες και νέους νόμους.

Εμείς, είμαστε μία παρέα αργόσχολων, δηλαδή συνταξιούχων, δημοσίων υπαλλήλων, επιδοματούχων,  βοηθηματούχων, απόρων της Πρόνοιας, αέργων του ΟΑΕΔ και λοιπών κοινωνικών ομάδων που είτε δεν βρίσκουν δουλειά, είτε συνειδητά δεν θέλουν να δουλέψουν, βολεμένων με λίγα λόγια, που έτσι κι αλλιώς γυρίζουμε από δω και από εκεί.

Ετσι λοιπόν όλοι μας περιμένουμε λίγο να στρώσει ο καιρός και φύγαμε για τις παραλίες μας, τις δικές μας παραλίες στην ερημιά, μακριά από καντίνες, ξαπλώστρες, ομπρέλες και λοιπά εξαρτήματα παραθερισμού, με το ψάρεμά μας, επιφανειακό και υποβρύχιο, νόμιμο φυσικά, δεν έχουμε σχέση με παρανομίες και αράζουμε μόνιμα, ημιμόνιμα  ή και περιστασιακά, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Εσείς που θα μείνετε πίσω, στις δουλειές όσοι έχετε, οι άλλοι ψάξτε για δουλειές, οι μαγαζάτορες κοιτάξτε να γλυτώσετε τις επιχειρήσεις σας, μιλήστε και με το κράτος αν θέλει και αν μπορεί να βοηθήσει και όταν επιστρέψουμε τα ξαναλέμε και μας λέτε και τα νέα από τον κόσμο σας.

Εμείς στον δικό μας, δεν έχουμε να σας πούμε τίποτα, ούτε τώρα ούτε κατά την επιστροφή μας, εμείς φεύγουμε και αράζουμε, χωρίς λογαριασμούς, αλληλογραφία, χωρίς νόμους και αστυνόμους, είμαστε στον δικό μας κόσμο, τον άγνωστο για τους άλλους, που εργάζονται όταν βρίσκουν εργασία και όταν μπορούν, που φορολογούνται για να μας πληρώνουν τις συντάξεις και τα επιδόματα της φτώχιας και της τεμπελιάς μας.

Και να προσέχετε, με μάσκες, γάντια, απολυμαντικά κάθε είδους, ακόμη και οινοπνεύματα, με αποστάσεις μεταξύ σας, ακόμη και πεζοδρόμια τα αλλάζετε, να μην συναντιέστε τέλος πάντων για οποιοδήποτε λόγο, ξέρετε πως ο ιός παραμονεύει παντού και επίσης ξέρετε πως όλα πια γίνονται μέσω διαδικτύου.

Φυσικά στον νέο μας καλοκαιρινό κόσμο, δεν έχουμε τηλέφωνα, Φέϊς, τηλεοράσεις  και λοιπά μέσα επικοινωνίας, δεν μας χρειάζονται, τα αποφεύγουμε για όσο καιρό  έχουμε μέχρι την επιστροφή μας, συνδυάζουμε το «τερπνόν και το ωφέλιμον» την εξάρτησή μας απ την παραλία και την θάλασσα και την απεξάρτησή μας από κάθε εξαρτησιογόνο  μηχάνημα επικοινωνίας.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε τον Δεκέμβρη που θα επιστρέψουμε να έχουν φτιάξει τα πράγματα, να έχει φύγει ο κορωνοϊός και εσείς να έχετε ανακάμψει οικονομικά, με τις επιχειρήσεις σας να σώθηκαν όλες και να αρχίζουν να καταγράφουν κέρδη και με όλους τους εργαζόμενους να έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους

Καλό καλοκαίρι παιδιά και….ψυχραιμία!!!

Όλη η επικαιρότητα