Καιρός

Με καλό καιρό η έξοδος των εκδρομέων – Η πρόβλεψη για το Πάσχα

Ακούστε το άρθρο

Με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλά σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά θα κινηθεί ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα.

Την Κυριακή το απόγευμα, ωστόσο, αναμένεται μια πρόσκαιρη επιδείνωση και κάποια πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Κυριακή του Πάσχα 16-04-2017

Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 Μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα του Πάσχα 17-04-2017

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο με σταδιακή βελτίωση το βράδυ από τα δυτικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Τρίτη του Πάσχα 18-04-2017

Καιρός: στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.

Τετάρτη του Πάσχα 19-04-2017

Καιρός: στα δυτικά και σταδιακά στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση στα δυτικά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά από τα βορειοδυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασιί: σε μικρή άνοδο στα νότια.

Πέμπτη του Πάσχα 20-04-2017

Καιρός: στα βορειοανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος. Σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Όλη η επικαιρότητα