Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Καλό Νερό: Σώθηκε από πνιγμό χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ

kalo_nero_sothike_apo_pnigmo_hari_stin_amesi_epemvasi_toy_ekav.jpg
Ακούστε το άρθρο

Το χάρο με τα μάτια του είδε ένας λουόμενος στην παραλία του Καλού Νερού το μεσημέρι του Σαββάτου ο οποίος σώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ. Ο λουόμενος, για άγνωστη αιτία, καθώς κολυμπούσε, έχασε τις αισθήσεις του και υπέστη ατελή πνιγμό. Άλλοι λουόμενοι που τον είδαν ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο με διασώστες, που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και, ουσιαστικά, τον έσωσαν από βέβαιο πνιγμό.

Ο άνδρας, αρχικά, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας και από εκεί στο νοσοκομείο Καλαμάτας. Κάτοικοι του Καλού Νερού και λουόμενοι, τόνισαν πως εάν δεν ήταν το ασθενοφόρο στο Καλό Νερό, ο άνθρωπος θα είχε χάσει τη ζωή του, αφού η παραλία, όπως είναι γνωστό και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, δεν φυλάσσεται από ναυαγοσώστη αν και έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη.

Εξαιτίας, δε, του γεγονότος ότι ο δήμος Τριφυλίας δεν έχει ναυαγοσώστη στην παραλία, αφαιρέθηκε από το Καλό Νερό η Γαλάζια Σημαία. Όπως είπαν κάτοικοι του Καλού Νερού, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ είναι απαραίτητο να υπάρχει στο Καλό Νερό και για την παραλία αλλά και για εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, που τόσα πολλά συμβάντα σημειώνονται.

Και όμως, σύμφωνα με τους κατοίκους, η δημοτική Αρχή Τριφυλίας, με έγγραφο του δημάρχου προς το ΕΚΑΒ, ουσιαστικά ζητά την «έξωση» και «εκδίωξη» του ΕΚΑΒ, από τον μεγάλο προαύλιο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος Καλού Νερού, που στεγάζεται το ΚΕΠ, και τον οποίο είχε παραχωρήσει στο ΕΚΑΒ η προηγούμενη δημοτική Αρχή Τριφυλίας, επειδή το ασθενοφόρο, τις ώρες που σταθμεύει εκεί (μιας και δεν μπορεί το όχημα να είναι «χύμα» παρκαρισμένο στο δρόμο), σύμφωνα με το έγγραφο του δημάρχου Τριφυλίας, χαλάει το γκαζόν του χώρου! 

 
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα