Life

Καλοκαιρινές διακοπές: Τα Do και Don’ts για να μην πάρεις κιλά

Ακούστε το άρθρο

Έφτασε η καλοκαιρινή σου άδεια και είσαι έτοιμη να φύγεις διακοπές. Σίγουρα οι περισσότερες από μας όταν πηγαίνουμε στον αγαπημένο μας προορισμό παρεκκλίνουμε από τις καθημερινές μας συνήθειες με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε με παραπανίσια κιλά. Υπάρχουν μερικά tips που κορυφαίοι διαιτολόγοι δίνουν, προκειμένου να μην πάρεις στις διακοπές σου ούτε γραμμάριο!

Τα πατατάκια και οι συνοδευτικές τους σάλτσες οι οποίες είναι άκρως γευστικές σας ανοίγουν κι άλλο την όρεξη με αποτέλεσμα να τρώτε παραπάνω! Καλό είναι να τις αποφύγετε όσο μπορείτε! Μόνο κακό θα σας κάνουν.

Τα hot dogs στα beach bars. Αν φάτε ένα, δε θα σταματήσετε μόνο σε αυτό. Προτιμήστε αντί για τα επεξεργασμένα λουκάνικα που είναι πλούσια σε λιπαρά, ένα ψάρι σαν το σολομό. Μπορείτε να φάτε μία μπαγκέτα με σολομό ή σαλάτα.

Αν είστε από τους τύπους που θέλετε να πιείτε το ποτό σας, τουλάχιστον μην φάτε φυστίκια. Θα καταναλώνετε το ένα μετά το άλλο και χωρίς να το καταλάβετε θα αδειάσετε την σακούλα.  Προτιμήστε ελιές κι αυτές με μέτρο φυσικά.

Το ξέρουμε ότι τα σφολιατοείδη είναι τα αγαπημένα σας αλλά σκεφτείτε τις θερμίδες που σας χαρίζουν! Αντί να διαλέξετε ένα κρουασάν βουτύρου ή σοκολάτας από το φούρνο του νησιού ή τον μπουφέ του ξενοδοχείου, προτιμήστε ένα μπολ με φρέσκα φρούτα ή αυγά. Πέρα από πολύ θρεπτικά τα αυγά είναι γεμάτα πρωτεΐνες και βιταμίνες.

Όλη η επικαιρότητα