Ελλάδα

Κάλυμνος: Βρέθηκαν τα παπούτσια και οι κάλτσες του 21χρονου που εξαφανίστηκε

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 21χρονου φοιτητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο οποίος εξαφανίστηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, 19 Νοεμβρίου από την Χώρα της Καλύμνου.

Πρόκειται για τον Νικόλαο Χατζηπαύλου που κατοικεί στον Πειραιά και είχε πάει τις τελευταίες ημέρες στην Κάλυμνο για να δει την οικογένεια του. Η μητέρα του υπηρετεί ως δασκάλα στη Κάλυμνο.

Η δήλωση εξαφάνισής του έγινε από τους γονείς του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου το απόγευμα της Κυριακής 19 Νοεμβρίου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας  βγήκε με το ποδήλατό του από το σπίτι του στην Χώρα για να κάνει μία βόλτα στο νησί. Το κινητό του τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Οι ώρες περνούσαν όμως και ο 21χρονος δεν επέστρεφε με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν οι γονείς του και να απευθυνθούν στην Αστυνομία.

Από τις έρευνες της Αστυνομίας που ακολούθησαν, τις οποίες από την πρώτη στιγμή συνδράμουν άντρες της Πυροσβεστικής και εθελοντές, ενώ συμμετείχε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. λόγω του δύσβατου της περιοχής, δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο.

Από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε παρατημένο το ποδήλατό του το απόγευμα της εξαφάνισής του και συγκεκριμένα, μόλις 5 ώρες μετά, σε μονοπάτι που οδηγεί στον Προφήτη Ηλία, όμως όσο και αν ερευνήθηκε η συγκεκριμένη περιοχή δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του νεαρού.

Από την Αστυνομία επισημαίνουν πάντως ότι στο συγκεκριμένο μονοπάτι ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με το ποδήλατο παρά μόνο με τα πόδια εξαιτίας του πολύ ανηφορικού και δύσβατου σημείου.

Μόλις χθες όμως εντοπίστηκαν στην εντελώς άλλη άκρη του βουνού και στην άσφαλτο, στον δρόμο που συνδέει τα χωριά της Καλύμνου, τα παπούτσια και οι κάλτσες του, που αναγνωρίστηκαν ως δικά του από την οικογένεια. Πλέον, το ελικόπτερο έχει αποχωρήσει και την θέση του, μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από την Κω, την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ, εθελοντές και στρατιώτες, την έχει αντικαταστήσει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος-ανιχνευτής της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία δεν προκύπτει το παιδί να είχε εκδηλωμένες τάσεις φυγής ή να έδειξε κάτι ιδιαίτερο εκείνη την ημέρα στους γονείς του, δεν προκύπτει να αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα ούτε να είχε προηγούμενα με κανέναν στον νησί και όλη αυτή η εικόνα συνθέτει ένα πυκνό μυστήριο για την τύχη του.

Παρακαλείται από τις Αρχές όποιος γνωρίζει ή είδε οτιδήποτε σχετικό με τον νεαρό Νίκο Χατζηπαύλου να επικοινωνήσει με το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου στο τηλέφωνο 22430-29301.

Πηγή: news247.gr

Όλη η επικαιρότητα