Υγεία

Κάλυψη των ιατρικών κενών προανήγγειλε η Παπακώστα

kepep-1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Επικουρικοί ιατροί με τριετή θητεία θα καλύψουν τα κενά στα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας στην Ηλεία σύμφωνα με τις δηλώσεις της Υφυπουργού Υγείας κ Κατερίνας Παπακώστα στην εκπομπή της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης «Μαζί το Μεσημέρι».

Η κ Παπακώστα έκανε σαφές ότι από τους 900 που θα στελεχώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έρθουν αρκετοί στην Ηλεία για να ενισχύσουν το ρόλο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στο νομό.


Στα πλαίσια αυτά, υποστήριξε πως το υπουργείο στα πλαίσια της πολιτικής που ακολουθεί για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου θα δημιουργήσεί μία ομάδα task force με ιατρούς που θα πηγαίνουν σε απομακρυσμένα χωριά και θα κάνουν συνταγογράφηση και παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας

«Στόχος μας είναι οι πολίτες να απολαμβάνουν φροντίδες πρωτοβάθμιας υγείας στην περιοχή που ζουν και μόνο τα πολύ βαριά περιστατικά να μεταφέρονται  στο νοσοκομείο», τόνισε μεταξύ άλλων η Υφυπουργός Υγείας.

Λιμάνια και αρχαιολογικοί χώροι

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα, στα οποία αναφέρθηκε μιλώντας στον Γιάννη Αργυρόπουλο και την Πατρίτσια Κάβουρα, είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης της έλλειψης παρουσίας ιατρικού προσωπικού  και της παροχής υπηρεσιών σε λιμάνια και αρχαιολογικούς χώρους.

Η κ Παπακώστα επεσήμανε πως ήδη σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές βρίσκονται στην εκπόνηση ενός σχεδίου που θα στα λιμάνια και τους αρχαιολογικούς χώρους της Η λείας θα υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την παροχή πρώτων βοηθειών.


«Πιστεύω ότι μέσα στο 2015 θα ομολοποιηθεί η κάλυψη των κενών στην πρωτοβάθμια υγεία κυρίως από ιατρούς και προσωπικό αφού ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προκηρύξεις για την πρόσληψη προσωπικού», ισχυρίστηκε η Υφυπουργός Υγείας.


Τέλος, αναφέρθηκε στο θέμα της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος σε 13 δήμους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την αντιμετώπιση της φτώχειας, επισημαίνοντας ότι το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και  σε άλλες περιοχές και στην Ηλεία.


Παναγιώτης Παυλόπουλος 

Όλη η επικαιρότητα